Noi conditii pentru cumpararea de ingrasaminte. Cum se pot obtine autorizatiile?

Facebook
Twitter

Ministerul Agriculturii informeaza ca operatorii economici pot depune cereri pentru obtinerea autorizatiei RO – FERTILIZANT, necesara pentru achizitionarea de ingrasaminte.

Adoptarea masurilor legislative prevazute in actul normativ va contribui la comercializarea produselor fertilizante pe teritoriul Romaniei in acord cu noua legislatie europeana in vigoare.

Masurile propuse vor asigura, de asemenea, trasabilitatea produselor fertilizante comercializate in Romania si, totodata, vor proteja producatorii agricoli in vederea folosirii de produse de calitate si cu eficienta maxima pentru utilizarea in agricultura.

Citeste si: MADR: Romania, noi promisiuni pentru sustinerea agriculturii din Republica Moldova

Totodata, actul normativ reglementeaza si modalitatea de recunoastere reciproca a produselor fertilizante testate in alte state membre UE si asigura cadrul legal referitor la introducerea in tara a acestora.

Facem precizarea ca, potrivit prevederilor art. 26 alin. (1) din OUG nr. 121/2022, cererile pentru obtinerea autorizatiei RO-INGRASAMANT depuse inainte de data publicarii Ordonantei de urgenta in Monitorul Oficial al Romaniei se solutioneaza potrivit legislatiei in vigoare la data depunerii.

In consecinta, incepand cu data de 8 septembrie 2022, doar operatorii economici care au obtinut dupa primul an de testare autorizatia provizorie, pot depune cereri pentru continuarea testarii in anul II, in vederea obtinerii autorizatiei definitive RO­ INGRASAMANT.

Cererile se depun de catre operatorii economici la Biroul unic din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE