septembrie 19, 2021

Romania reia exportul de ovine si bovine catre Israel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Incepand cu data de 28 martie, Romania va relua exportul de ovine si bovine catre Israel, informeaza ANSVSA, in cadrul unui comunicat transmis publicatiei StiriAgricole.ro.

ANSVSA a fost informata oficial, astazi, de autoritatile israeliene despre ridicarea restrictiilor pentru exportul de ovine si bovine din tara noastra.

Aceasta decizie este urmarea masurilor ferme intreprinse rapid de ANSVSA pentru a redeschide exportul si a minimiza efectele economice negative generate de impunerea restrictiilor.

Concret, presedintele ANSVSA a convocat, in data de 2 martie, un grup de specialisti ai Autoritatii, impreuna cu care a stabilit un plan de masuri prin care sa se remedieze cat mai curand neconformitatile semnalate de autoritatile israeliene, dar care sa ofere si garantia respectarii si mentinerii cerintelor si standardelor solicitate de importatori.

Acest plan de masuri a fost prezentat partii israeliene de catre presedintele institutiei, dr. Geronimo Branescu, care, alaturi de o delegatie de specialisti, s-a deplasat in Israel pentru a informna despre actiunile care au fost demarate in regim de urgenta, pentru a debloca, in cel mai scurt timp, exportul de ovine si bovine din Romania.

Demararea si implementarea tuturor acestor masuri a fost supervizata si verificata personal, de catre presedintele Autoritatii, dr. Geronimo Branescu.

Atat reactia rapida a ANSVSA, cat si planul de masuri propus au fost apreciate de autoritatile israeliene, fiind pentru prima oara cand un presedinte al Autoritatii se implica, la acest nivel, pentru rezolvarea unei astfel de situatii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE