Romania, printre tarile cu cea mai mica suprafata cultivata ecologic

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In Uniunea Europeana, cele mai mici suprafete cultivate in mod ecologic sunt in tari precum Malta, Irlanda, Bulgaria si Romania, arata o analiza Eurostat.

Daca la nivelul Uniunii Europene suprafata cultivata in mod ecologic este echivalenta cu 9,1% din totalul suprafetelor agricole utilizate, in Romania este de 3,2%.

Citeste si: MADR: controale ale comerciantilor de fructe si legume. Ce sanctiuni au fost acordate?

In opt state membre, printre care si Romania, suprafetele cultivate in mod ecologic reprezinta mai putin de 5% din totalul suprafetelor agricole utilizate.

De cealalta parte, ponderea suprafetelor cultivate in mod ecologic este de 25% in Austria, de 22% in Estonia si de 20% in Suedia.

Intre 2012 si 2020, suprafetele agricole cultivate in mod ecologic au crescut in toate statele membre UE, cu exceptia Poloniei.

In Romania, suprafetele agricole cultivate in mod ecologic au crescut cu 62,7%, de la 288.261 de hectare in 2012 pana la 468.887 de hectare in 2020.

In aceeasi perioada insa, suprafetele agricole cultivate in mod ecologic au crescut cu peste 100% in Croatia, Bulgaria, Franta si Ungaria.

Datele Eurostat mai arata ca in 2020, Romania se numara printre tarile cu cea mai mica pondere a suprafetelor agricole care erau certificate ecologic, doar 58,9%, ceea ce inseamna ca exista un potential ridicat de crestere a suprafetelor certificate in urmatorii ani.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE