APIA informeaza fermierii care isi doresc sa acceseze fonduri din PNDR

Facebook
Twitter

APIA a demarat, la data de 3 mai 2022, o noua serie de sesiuni de informare a fermierilor, dedicate exclusiv masurilor delegate de AFIR catre APIA din Programul National de Dezvoltare Rurala – PNDR – 2014-2020, cu o prima conferinta organizata la Braila. 

Principalele obiective ale Campaniei de informare vizeaza eficientizarea implementarii masurilor de dezvoltare rurala gestionate de APIA si cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene aferente acestora.

Masurile vizate sunt Masura 10 – Agromediu si clima, Masura 11 – Agricultura ecologica, Masura 13 Plati pentru zone care se confrunta cu constrangeri naturale, Masura 14 – Plati in favoarea bunastarii animalelor, Masura 8 – Submasura 8.1  – Impadurirea si crearea de suprafete impadurite, Masura 15 – Submasura 15.1 – Plati pentru angajamente de silvomediu.

Citeste si: Sprijin suplimentar pentru crescatorii de animale. Pana cand pot fi depuse cererile?

Evenimentul de la Braila a reunit fermieri beneficiari ai fondurilor europene destinate agriculturii si s-a bucurat de participarea celor mai importante oficialitati locale, respectiv, vicepresedintele consiliului judetean Braila, domnul Ionut Ciprian DOBRE si subprefectul judetului Braila, domnul Nicolae NITESCU, care au transmis mesaje de sustinere fermierilor prezenti.

”Dupa succesul de care s-au bucurat seriile de conferinte regionale pe care le-am organizat anii trecuti pe aceeasi tema, am decis sa le continuam si anul acesta si sa mergem si in alte judete pentru ca informatiile sa ajunga la cat mai multi fermieri.

Dorim sa crestem interesul fermierilor pentru sprijinul financiar pe care il derulam prin masurile gestionate din PNDR, astfel incat oportunitatile pentru dezvoltarea rurala sa fie valorificate la potential maxim”, a declarat Adrian Pintea, directorul general APIA.

Sesiunea de informare de la Braila face parte dintr-o serie de 10 conferinte dedicate promovarii masurilor de dezvoltare rurala implementate de APIA, urmatoarele sesiuni de informare fiind programate a se desfasura la nivelul judetelor Constanta, Neamt, Vrancea, Mures, Covasna, Gorj, Dambovita, Timis, Bihor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE