Romania a prezidat ultima intalnire a autoritatilor fitosanitare din UE. Care au fost concluziile

Facebook
Twitter

Recent, la Bruxelles, s-a desfasurat ultima reuniune a Sefilor serviciilor fitosanitare din statele membre ale Uniunii Europene (COPHs), prezidata de Autoritatea Nationala Fitosanitara (ANF), in contextul presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

Agenda reuniunii a cuprins subiecte importante pentru sectorul fitosanitar european, precum raportul celei de-a 14-a reuniuni a Comisiei pentru Masuri Fitosanitare care a avut loc la Roma in luna aprilie 2019, stadiul legislatiei tertiare pentru punerea in aplicare a Regulamentului privind Sanatatea Plantelor (UE) nr. 2031/2016 si a Regulamentului Controale Oficiale (UE) nr. 625/2017.

De asemenea, in cadrul intalnirii, a fost prezentat si raportul de evaluare a subgrupurilor de lucru din cadrul grupului pentru sanatatea plantelor Roosendaal. Totodata, delegatiile au avut posibilitatea sa afle programul si prioritatile presedintiei finlandeze, care va prezida grupurile de lucru incepand cu a doua parte a acestui an.

Aceasta reuniune este ultima din intalnirile din sectorul fitosanitar programate sa aiba loc pe perioada exercitarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene in primul semestru al anului 2019.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE