Delegatia Autoritatii Nationale Fitosanitare (ANF) prezideaza reuniunea IPPC/CPM Affairs (Conventia Internationala pentru Protectia Plantelor/Comisia pentru Masuri Fitosanitare) care se desfasoara in perioada 25-26 martie, la Bruxelles.

Agenda de lucru a reuniunii cuprinde analiza mai multor documente printre care: Planul de Investitii pentru cinci ani al Secretariatului IPPC, Planul de actiune si bugetul alocat pentru activitatile de celebrare a Anului International pentru Sanatatea Plantelor 2020, precum si rapoartele privind programul comun FAO/AIEA, ce a dedicat o parte din furnizarea asistentei sale tehnice aspectelor de reglementare si facilitare a implementarii Standardelor Internationale pentru Masuri Fitosanitare in tarile in curs de dezvoltare prin ateliere regionale si intalniri tehnice.

Pentru perioada 2020-2030 este indicat sa fie elaborat un plan de investitii pentru a analiza in ce masura activitatile IPPC contribuie la Agenda de dezvoltare.

Aceasta este ultima dintre cele doua reuniuni programate sa se desfasoare la Bruxelles pe perioada exercitarii Presedintiei Romaniei a Consiliului Uniunii Europene.

Aceste reuniuni pregatesc pozitia Uniunii Europene si a statelor membre care va fi exprimata in cadrul reuniunii internationale din perioada 1-5 aprilie 2019 de la Roma a Comisiei pentru Masuri Fitosanitare.