Protectia plantelor, luata in serios de autoritatile de la Bruxelles. Care este planul de actiune

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Delegatia Autoritatii Nationale Fitosanitare (ANF) prezideaza reuniunea IPPC/CPM Affairs (Conventia Internationala pentru Protectia Plantelor/Comisia pentru Masuri Fitosanitare) care se desfasoara in perioada 25-26 martie, la Bruxelles.

Agenda de lucru a reuniunii cuprinde analiza mai multor documente printre care: Planul de Investitii pentru cinci ani al Secretariatului IPPC, Planul de actiune si bugetul alocat pentru activitatile de celebrare a Anului International pentru Sanatatea Plantelor 2020, precum si rapoartele privind programul comun FAO/AIEA, ce a dedicat o parte din furnizarea asistentei sale tehnice aspectelor de reglementare si facilitare a implementarii Standardelor Internationale pentru Masuri Fitosanitare in tarile in curs de dezvoltare prin ateliere regionale si intalniri tehnice.

Pentru perioada 2020-2030 este indicat sa fie elaborat un plan de investitii pentru a analiza in ce masura activitatile IPPC contribuie la Agenda de dezvoltare.

Aceasta este ultima dintre cele doua reuniuni programate sa se desfasoare la Bruxelles pe perioada exercitarii Presedintiei Romaniei a Consiliului Uniunii Europene.

Aceste reuniuni pregatesc pozitia Uniunii Europene si a statelor membre care va fi exprimata in cadrul reuniunii internationale din perioada 1-5 aprilie 2019 de la Roma a Comisiei pentru Masuri Fitosanitare.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE