Meniu

ANSVSA lanseaza controalele. Cine va fi verificat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

La data de 24.06.2019, la Constanta, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (A.N.S.V.S.A.) a lansat ”Comandamentul Sezon Estival 2019”.

Scopul acestui Comandament este de a contribui, prin derularea activitatilor specifice, la protejarea sanatatii publice si implicit, a intereselor turistilor aflati in vacanta pe litoralul romanesc.

Astfel, in perioada 24 iunie – 30 august 2019, echipe de inspectori sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor vor verifica modul in care sunt respectate conditiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul si comercializarea produselor alimentare.

Activitatea Comandamentului va fi realizata de 59 de inspectori din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranta Alimentelor, Circumscriptiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Oficiale, atat din cadrul D.S.V.S.A. Constanta cat si delegati ai altor D.S.V.S.A. judetene, organizati in serii de cate doua saptamani.

Inspectorii A.N.S.V.S.A. vor actiona in sapte zone de interes turistic: Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia – Vama Veche.

Tipurile de unitati vizate sunt: cantinele taberelor scolare, depozitele alimentare, unitatile de tip supermarket si hipermaket, magazinele alimentare, pensiunile turistice, laboratoarele de cofetarie si patiserie, beach-baruri, restaurantele si alte unitati de alimentatie publica, in care se prepara si se servesc alimente.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE