Republica Moldova intră pe piața UE cu 40.000 de tone de mere, 10.000 de tone de struguri de masă şi 10.000 de tone de prune

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Republica Moldova va putea exporta, fără taxe, până la 40.000 de tone de mere, 10.000 de tone de struguri de masă şi 10.000 de tone de prune în Uniunea Europeană.

Eurodeputații au aprobat, miercuri, o propunere legislativă care să compenseze pierderile producătorilor moldoveni cauzate de embargoul Rusiei asupra produselor moldoveneşti.

„Importanţa regulamentului adoptat azi (n.r. – miercuri) merge dincolo de cantitatea de mere, de struguri sau de prune, fiind o demonstraţie a solidarităţii în faţa dificultăţilor: este o gură de aer proaspăt pentru un sector de importanţă vitală pentru economia Moldovei, afectată de embargoul iraţional al Rusiei, la fel ca şi Uniunea Europeană însăşi”, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Parlamentului European.

Importurile provenite din Republica Moldova în UE au reprezentat 0,1% din totalul importurilor UE în 2013.

Totodată, cota de importuri fără taxe, care trebuie aprobată formal de Consiliul de Miniştri, se va aplica retroactiv din august 2014 şi va expira la sfârşitul lui 2015.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE