Vladimir Putin: Rusia va relua creșterea economică în doi ani. 1.259 de jurnalişti acreditaţi la conferinţa anuală privind situația rublei

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a apreciat joi că Rusia, care traversează cea mai gravă criză monetară după 1998, îşi va relua creşterea economică în doi ani, în cel mai rău caz.

O ieşire din criză este “inevitabilă”, în primul rând pentru că economia mondială continuă să crească, a explicat preşedintele, în deschiderea conferinţei sale anuale de presă, în faţa a peste o mie de jurnalişti.

Vladimir Putin: măsurile luate de Guvern şi de Banca centrală în faţa crizei sunt “adecvate”

Preşedintele rus şi-a deschis conferinţa anuală, difuzată în direct de televiziunile ruse, cu dezbaterea privind rubla, în condiţiile în care moneda naţională rusă traversează o perioadă dificilă din cauza scăderii preţului la petrol şi a sancţiunilor occidentale.

1.259 de jurnalişti acreditaţi la conferința preşedintelui rus, Vladimir Putin

Toţi cei 1.259 de jurnalişti acreditaţi au dreptul de a-i adresa întrebări preşedintelui, a declarat Peskov, citat de Itar-Tass, în pagina electronică. “Nu au fost restricţii în privinţa acreditării”, a precizat el.

“Dimpotrivă, avem reporteri care au venit din străinătate şi Ministerul de Externe le-a acordat vize”, a explicat Peskov.

El a declarat miercuri într-un interviu pentru postul de televiziune Rossiia-24 că speră să vadă reporteri din Ucraina, care lucrează la Moscova şi au acreditări.

Potrivit listei postate pe site-ul oficial al Kremlinului, la conferinţă vor asista şi reporteri din Japonia, Statele Unite, Iran, Germania, Franţa, România, Belarus, Suedia, Israel, China, Danemarca, Spania, Abhazia, Vietnam şi Marea Britanie.

Serviciul de presă al Kremlinului a declarat că această conferinţă va avea loc la prânz, ora Moscovei, la Centrul de Afaceri Internaţional din capitala rusă, cu traduceri sincronizate în engleză, franceză şi germană.

Vladimir Putin: Rusia pledează pentru respectarea acordurilor de la Minsk

Acordurile de la Minsk privind reglementarea pașnică a situației din estul Ucrainei trebuie respectate, a declarat președintele rus Vladimir Putin, în timpul conferinței sale de presă.

Putin consideră că trebuie să aibă loc un schimb de prizonieri conform principiului „toți în schimbul tuturor”. În context, liderul rus a criticat refuzul puterii de la Kiev de a proceda la un asemenea schimb, precum și tergiversările acesteia în adoptarea legii privind amnistierea.

„Dacă Ucraina vrea să restabilească integritatea teritorială, atunci oamenii care locuiesc în aceste teritorii trebuie respectați”, a subliniat Vladimir Putin.

Vladimir Putin: Asistăm la ridicarea altor „ziduri” în Europa

Extinderea NATO, sistemul antirachetă din Europa – toate acestea sunt noi „ziduri” care se ridică în Europa, a adăugat președintele rus Vladimir Putin în timpul conferinței sale de presă, răspunzând la o întrebare referitoare la simbolul reprezentat de prăbușirea Zidului Berlinului.

„Cea mai corectă cale este să se înceteze construcția de noi ziduri”, a declarat Vladimir Putin. Potrivit liderului rus este necesară o cooperare între țări.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE