Prognoza ANM: vremea ramane calda si la inceput de noiembrie. Care sunt sansele de precipitatii?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In urmatoarele doua saptamani, vremea se va mentine calda, iar sansele de precipitatii vor fi destul de reduse, se arata in prognoza ANM.

In Banat, in primele trei zile ale intervalului de prognoza, vremea va fi cu mult mai calda decat in mod normal, cu temperaturi maxime in medie de 20 – 24 de grade.

Ulterior, temperatura aerului va scadea treptat, spre medii ale maximelor in jurul a 15 grade, in data de 5 noiembrie.

Pana la sfarsitul intervalului de prognoza, variatiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel incat media maximelor va fi de 14 – 16 grade (cele mai scazute valori urmand a se inregistra in 12 si 13 noiembrie).

Temperaturile minime se vor situa, in medie, intre 8 si 10 grade, in intervalul 31 octombrie – 3 noiembrie, apoi vor scadea spre 6 grade (in 4 noiembrie).

Ulterior, minimele vor creste spre medii in jurul a 9 grade, apoi pana la sfarsitul intervalului de prognoza, variatiile vor fi usoare de la o noapte la alta acestea urmand a se situa la nivel regional intre 4 si 6 grade, cele mai coborate valori urmand a se inregistra in 13 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi in crestere in ziua de 5 noiembrie.

Citeste si: Energia din biomasa e importanta. 4 milioane de tone echivaleaza cu puterea unui reactor nuclear

In Crisana, pana miercuri, vremea va fi cu mult mai calda decat in mod normal, cu medii ale maximelor de 18- 22 de grade, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra in ziua de 1 noiembrie.

Ulterior datei de 2 noiembrie, maximele vor scadea spre 16 grade, iar in 4 noiembrie vor creste din nou, spre medii de 18 – 19 grade.

Dupa data de 4 noiembrie maximele vor scadea spre medii in jurul a 14 grade, iar in intervalul 5 – 11 noiembrie variatiile vor fi nesemnificative, acestea fiind cuprinse intre 14 si 16 grade.

In ultimele zile de prognoza, vremea se va raci, astfel incat maximele se vor situa in jurul a 12 grade, in medie.

Minimele vor fi cuprinse intre 6 si 10 grade, in medie, in intervalul 31 octombrie – 3 noiembrie, dupa care vor scadea in noaptea de 4 noiembrie spre medii in jurul a 5 grade, pentru ca ulterior sa creasca spre 8 grade, in 5 noiembrie.

In intervalul 6 – 12 noiembrie, minimele vor avea valori medii cuprinse intre 4 si 6 grade, iar in ultima noapte de prognoza vor scadea spre 3 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi redusa.

In Transilvania, din 31 octombrie si pana pe 2 noiembrie, valorile medii ale temperaturilor maxime se vor situa intre 17 si 20 de grade. Ulterior, vremea se va raci, astfel ca maximele vor scadea spre medii in jurul a 15 – 16 grade, in zilele de 3 si 4 noiembrie.

Dupa ziua de 4 noiembrie, maximele vor scadea usor, apoi pana in 10 noiembrie variatiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel ca, in medie, vor fi 13 – 14 grade.

Sfarsitul intervalului de prognoza aduce o noua racire a vremii ce va determina inregistrarea unor maxime de 10 – 11 grade, in medie.

Minimele vor scadea de la medii in jurul a 8 grade, in 31 octombrie, spre 6 grade in 2 noiembrie, apoi vor creste spre 9 – 10 grade, in 3 noiembrie.

Ulterior noptii de 3 noiembrie, minimele vor scadea din nou, spre medii in jurul a 3 grade (in 4 noiembrie), apoi vor creste usor spre valori 4 – 5 grade, in medie.

Dupa data de 9 noiembrie, minimele vor scadea spre doua grade, in medie, valoare ce va caracteriza intervalul 10 – 13 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi destul de redusa.

In Maramures, pana pe 2 noiembrie, media temperaturilor maxime va fi de 16 – 18 grade, iar ulterior vremea se va raci usor.

Astfel, in intervalul 3 – 10 noiembrie, media temperaturilor maximele va fi de 14 – 15 grade.

Procesul de racire a vremii va continua si dupa data de 10 noiembrie, iar pana la sfarsitul intervalului de prognoza media temperaturilor maxime va cobori spre 10 grade.

Minimele vor ajunge de la 8 grade, in medie, in primele doua nopti ale intervalului, spre 6 grade pe 2 noiembrie, apoi vor creste spre 10 grade, in 3 noiembrie.

Ulterior noptii de 3 noiembrie, minimele vor scadea din nou, de aceasta data spre valori medii in jurul a 4 grade, dupa care vor creste spre 6 grade, in 5 noiembrie.

Intre 6 si 11 noiembrie, variatiile vor fi nesemnificative, valorile temperaturilor minime fiind de 4 – 6 grade.

In ultimele doua nopti ale intervalului, minimele vor cobori spre medii de 2 – 3 grade. Probabilitatea de ploi va fi mai mare in 3 noiembrie, apoi in zilele de 5 si 6 noiembrie.

In Moldova, in primele trei zile ale intervalului de prognoza, media temperaturilor maxime va fi de 18 – 20 de grade.

Ulterior datei de 2 noiembrie, vremea se va raci, astfel incat in intervalul 3 – 10 noiembrie media temperaturilor maxime va fi de 14 – 15 grade, iar in intervalul 11 – 13 noiembrie de 10 – 12 grade.

Minimele vor fi cuprinse intre 8 si 10 grade, in medie in intervalul 31 octombrie – 3 noiembrie, vor scadea pana spre 4 grade in noaptea de 4 noiembrie, apoi vor creste pana in jurul a 6 grade, valoare ce va caracteriza intervalul 5 – 7 noiembrie.

Dupa data de 7 noiembrie, minimele vor scadea usor spre valori medii in jurul a 4 grade, valoare ce va caracteriza intervalul 8 – 13 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare in 6 noiembrie.

In Dobrogea, in prima zi a intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 20 – 21 de grade, dupa care va scadea spre 16 grade, in data de 1 noiembrie, pentru ca ulterior sa creasca spre 22 de grade, in ziua de 2 noiembrie.

Ulterior, vremea se va raci din nou, astfel incat media maximelor va cobori treptat pana spre 16 grade, in ziua de 6 noiembrie.

In ultimele zile ale intervalului, vremea se va raci din nou, de aceasta data maximele urmand sa coboare pana spre medii in jurul a 12 grade.

In intervalul 31 octombrie – 6 noiembrie, temperaturile minimele vor fi cuprinse intre 9 si 12 grade, in medie, cu cele mai mari valori in prima zi a intervalului, precum si in noptile de 3, 5 si 6 noiembrie.

In perioada 7 – 13 noiembrie, valorile medii ale temperaturilor minime vor fi mai mici decat cele din intervalul anterior si se vor situa intre 6 si 8 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi redusa.

In Muntenia, in intervalul 31 octombrie – 2 noiembrie, media maximelor va fi cuprinsa intre 21 si 26 de grade, cea mai mare valoare urmand a se inregistra in ziua de 2 noiembrie.

Ulterior zilei de 2 noiembrie, vremea se va raci, astfel incat maximele vor cobori spre medii in jurul a 20 de grade, pana in data de 5 noiembrie, apoi spre 15 – 16 grade, pana spre 11 noiembrie.

In ultimele doua zile ale intervalului, temperaturile maxime vor continua sa scada, pana spre medii in jurul a 12 grade.

Media temperaturilor minime va fi cuprinsa intre 8 si 10 grade, in perioada 31 octombrie – 3 noiembrie.

Dupa data de 3 noiembrie, minimele vor cobori spre medii in jurul a 8 – 9 grade in noptile de 7 si 8 noiembrie, apoi pana spre valori in jurul a 4 grade, in intervalul 10 – 13 noiembrie. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi destul de mica.

In Oltenia, in urmatoarele trei zile, media maximelor va fi cuprinsa intre 21 si 25 de grade, cu cea mai mare valoare in 2 noiembrie. Mai apoi, media maximelor va cobori spre 17- 18 grade, pana in ziua de 5 noiembrie.

Vremea va continua sa se raceasca usor si dupa ziua de 5 noiembrie, astfel ca, in intervalul 6 – 11 noiembrie, media maximelor va fi de 15- 16 grade, iar in ultimele zile de prognoza va cobori spre 12 – 13 grade.

Minimele vor avea valori medii cuprinse intre 8 si 10 grade, in primele nopti ale intervalului, vor cobori ulterior spre 6 grade, in noaptea de 4 noiembrie, iar in intervalul 5 – 7 noiembrie vor creste usor pana spre 7 – 8 grade.

Din noaptea de 8 noiembrie, vremea se va raci treptat, iar pana la sfarsitul intervalului de prognoza media minimelor va cobori pana la 4 grade.

Probabilitatea pentru ploi este redusa pe parcursul intervalului de prognoza.

La munte, media temperaturilor maxime va fi cuprinsa intre 14 si 17 grade, in primele trei zile ale intervalului de prognoza, apoi va scadea spre 8 grade, pana in data de 7 noiembrie.

Ulterior, in intervalul 8 – 13 noiembrie, tendinta vremii este de racire, dar variatiile temperaturilor maxime vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel ca valorile medii ale maximelor vor fi de 6- 7 grade.

Minimele vor avea valori medii cuprinse intre 6 si 8 grade, in intervalul 31 octombrie – 2 noiembrie, dupa care vor cobori spre doua grade, pana in noaptea de 7 noiembrie.

Procesul de racire a vremii va continua si dupa noaptea de 7 noiembrie. Pana la sfarsitul intervalului de prognoza, media maximelor va ajunge spre un grad Celsius. Probabilitatea pentru ploi va fi in crestere in zilele de 5 si 6 noiembrie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE