Planurile Guvernului: sisteme de irigatii prin fonduri europene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Romania ar putea sa aplice pentru fonduri europene, ce ar putea fi folosite pentru construirea de sisteme de irigatii, a declarat premierul Nicolae Ciuca.

„Am avut o analiza realizata impreuna cu domnul ministru Bolos. Exista posibilitatea ca impreuna cu dumnealui, asa cum a zis si ministrul de finante, cu ministrul mediului, sa putem sa aplicam pentru fonduri europene pentru dezvoltarea sistemului de irigatii din Romania, pentru ca este cat se poate de limpede ca avem o capacitate agricola prin care putem sa asiguram hrana nu doar pentru tara noastra ci putem sa asiguram hrana pentru mult mai mult decat noi am gandit pana in acest moment”, a afirmat Nicolae Ciuca la Palatul Victoria.

Citeste si: MADR: aproape 1 milion de hectare de teren, afectate de seceta

Noul ministru al agriculturii, Petre Daea, a declarat ca „in sistemele de irigatii, culturile sunt bune, aceasta datorita celor doua masuri exceptionale pe care le-a luat ministrul Chesnoiu, anume acordarea gratuita a apei pana la statiile de punere sub presiune si punerea sub presiune a apei de la statiile in unitatile hidraulice cu reducerea energiei pana la 50%”.

„Aceasta masura a facut posibil ca in perimetrul irigabil posibil de irigat la aceasta data plantele sa nu sufere si vegetatia este normala, productiile sunt pe masura”, a declarat Petre Daea in urma cu o saptamana.

Fermierii vor putea sa recolteze masa vegetativa si sa schimbe destinatia culturii afectate de seceta, dar si sa primeasca subventiile pe unitatea de suprafata, odata cu intrarea in vigoare a ordinului comun emis de ministrii Agriculturii si Internelor, care urmeaza sa fie publicat in Monitorul Oficial.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE