Prognoza ANM: vreme in general calda si sanse mici de precipitatii, la final de luna

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In ultima saptamana din octombrie si in primele zile din noiembrie, vremea va fi calda, in majoritatea regiunilor. In aceasta perioada, ploile vor fi slabe cantitativ, se arata in prognoza ANM, valabila in perioada 24 octombrie – 6 noiembrie.

In Banat, in primele doua zile (24 si 25 octombrie), vremea va fi deosebit de calda, cu temperaturi maxime in medie de 24 – 26 de grade, dupa care pana la sfarsitul lunii octombrie media acestora, desi va fi in scadere spre valori de 20 – 21 de grade, va continua sa fie mai ridicata decat cea specifica perioadei.

O vreme usor mai calda decat in mod obisnuit va fi si pe parcursul celei de-a doua saptamani, cu medii ale valorilor termice diurne cuprinse intre 15 si 18 grade, cu o posibila racire in perioada 2-4 noiembrie.

Citeste si: Pesta porcina intr-o ferma din Timis. 39.000 de porci vor fi incinerati

Temperaturile nocturne vor fi in general constante si se vor situa in medie intre 5 si 7 grade, exceptand primele nopti (24-28 octombrie) cand vor fi mai ridicate spre 8 – 10 grade.

Regimul pluviometric va fi, in general, deficitar, ploi slabe cantitativ vor fi pe arii restranse in 25 octombrie si, posibil, dupa data de 1 noiembrie.

In Crisana, vremea va fi deosebit de calda in prima zi (24 octombrie), cand media temperaturilor maxime se va situa in jurul valorii de 24 de grade, dupa care pana la sfarsitul lunii octombrie mediile acestora, desi in scadere spre valori de 19 – 20 de grade, vor continua sa situeze peste cele specifice perioadei.

O vreme usor mai calda decat in mod obisnuit se preconizeaza si pentru cea de-a doua saptamana, cu medii ale valorilor termice diurne cuprinse intre 14 si 16 grade, cu o posibila racire in intervalul 2-4 noiembrie.

Temperaturile nocturne vor fi, in general, constante si se vor situa in medie intre 4 si 6 grade, mai putin in primele nopti (24-28 octombrie), cand vor fi mai ridicate la medii de 8 – 10 grade.

Ploi slabe cantitativ si pe arii restranse se vor semnala in 25 si 26 octombrie, dar cu o probabilitate ridicata si la inceputul lunii noiembrie.

In Transilvania, pana la finalul lunii octombrie, vremea va fi calda, cu medii ale maximelor termice de 18 – 20 de grade, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra in zilele de 24 si 25 octombrie.

O vreme usor mai calda decat in mod obisnuit se estimeaza si pentru cea de-a doua saptamana, cand media valorilor termice diurne va fi cuprinsa intre 12 si 16 grade, cu o posibila racire in perioada 2-4 noiembrie.

Temperaturile nocturne vor fi in general constante si se vor situa in medie intre 2 si 5 grade, cu exceptia noptilor din perioada 25-27 octombrie, cand vor fi mai ridicate, spre medii de 6 – 10 grade.

Local, ploi slabe se vor semnala in zilele de 25 si 26 octombrie, dar pe arii restranse cu o probabilitate mai mare si pe parcursul celei de-a doua saptamani.

In Maramures, vremea va fi calda pana la sfarsitul lunii octombrie, cu medii ale maximelor termice de 16 – 19 grade, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra in zilele de 24 si 25 octombrie.

O vreme usor mai calda decat in mod obisnuit se estimeaza si pentru cea de-a doua saptamana, cand media valorilor termice diurne va fi cuprinsa intre 12 si 14 grade, cu o posibila racire in perioada 2-4 noiembrie.

Temperaturile nocturne vor fi, in general, constante si se vor situa in medie intre 4 si 7 grade, exceptand noptile de 25 si 26 octombrie, cand vor fi mai ridicate, spre medii de 10 grade.

Temporar, va ploua in general moderat cantitativ in 25 si 26 octombrie, dar pe arii restranse cu o probabilitate mai mare si pe parcursul celei de-a doua saptamani.

In Moldova, prima saptamana va fi caracterizata de o vreme mult mai calda decat in mod obisnuit, astfel ca media temperaturilor maxime va fi cuprinsa intre 18 si 20 de grade, mai putin pe 25 octombrie, cand aceasta va tinde spre 22 de grade.

Valorile termice diurne se vor situa usor peste normalul perioadei si in cea de-a doua saptamana, cand vor fi in medie cuprinse intre 12 si 15 grade, cu o posibila racire in intervalul 2-4 noiembrie.

Temperaturile nocturne vor fi constante si se vor situa in medie intre 4 si 6 grade, cu exceptia noptilor de 25 si 26 octombrie, cand vor fi mai ridicate, spre medii de 9 – 11 grade.

Local si temporar, va ploua in general slab cantitativ in 25 si 26 octombrie, dar pe arii restranse si pe parcursul celei de-a doua saptamani.

In Dobrogea, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit in mare parte din intervalul de referinta, cu o medie a temperaturilor maxime ce va fi cuprinsa intre 15 si 18 grade.

Totusi,in perioada 24 – 27 octombrie, in partea continentala a regiunii, va fi deosebit de cald, mediile valorilor diurne urmand a se situa intre 20 si 24 de grade.

O posibila racire a vremii ar putea sa se produca in intervalul 2-4 noiembrie.

Temperaturile nocturne vor fi, in general, constante si se vor situa, in medie, intre 7 si 9 grade, exceptand noptile din perioada 24-27 octombrie, cand vor fi mai ridicate spre medii de 10 – 14 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar, iar trecator ploi slabe vor fi posibile doar in data de 26 octombrie si la inceputul lunii noiembrie.

In Muntenia, pe tot parcursul intervalului de referinta, vremea va fi calda cu o medie a temperaturilor maxime ce va fi cuprinsa intre 16 si 20 de grade, cu exceptia perioadei 24 – 27 octombrie, cand va fi chiar deosebit de calda, mediile valorilor diurne urmand a se situa intre 22 si 26 de grade.

Temperaturile nocturne vor fi constante si se vor situa in medie intre 4 si 7 grade, mai putin in noptile din perioada 25-28 octombrie, cand vor fi mai ridicate, spre medii de 8 – 12 grade.

Din punct de vedere pluviometric vor fi posibile ploi slabe doar la inceputul lunii noiembrie.

In Oltenia, vremea va fi calda pe tot parcursul intervalului de referinta, cu o medie a temperaturilor maxime ce va fi cuprinsa intre 16 si 20 de grade, exceptand perioada 24 – 27 octombrie, cand va fi chiar deosebit de calda, mediile valorilor diurne urmand a se situa intre 22 si 25 de grade.

Temperaturile nocturne vor fi, in general, constante si se vor situa in medie intre 4 si 7 grade, cu exceptia primelor nopti (perioada 24-28 octombrie), cand vor fi mai ridicate, spre medii de 8 – 12 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar, trecator ploi slabe vor fi posibile doar in data de 26 octombrie si la inceputul lunii noiembrie.

La munte, valorile termice diurne se vor situa peste normalul perioadei, mai ales in prima saptamana si la inceputul celei de-a doua, cand va fi mult mai cald decat in mod obisnuit cu o medie a maximelor cuprinsa intre 10 si 14 grade.

Ulterior, dupa data de 2 noiembrie este posibila o racire, media urmand sa scada spre 6 – 8 grade.

Temperaturile nocturne vor fi, in general, constante si se vor situa in medie intre 0 si 4 grade si doar in noptile de 25 si 26 octombrie valorile vor fi mai ridicate, cu medii de 6 – 8 grade.

Local si temporar, va ploua in general slab cantitativ in zilele de 25 si 26 octombrie, dar pe arii restranse si in cea de-a doua saptamana.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE