Subventiile pentru instalarea de panouri fotovoltaice vor fi obtinute mai usor. Decizia ministrului Mediului

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anuntat ca programele Rabla Local si Casa Verde Fotovoltaice vor fi descentralizate, urmand sa fie implementate de autoritatile locale.

„Am creat cadrul legal pentru delegarea implementarii acestor programe la autoritatile locale si lucram la detaliile tehnice de derulare.

Scopul este eficientizarea programelor, simplificarea procedurilor si scurtarea perioadei de analiza a dosarelor, astfel incat cetatenii sa beneficieze, in cel mai scurt timp, de sprijinul financiar”, a anuntat Tánczos Barna.

Citeste si: 15,8 milioane de euro pentru agricultura romaneasca, intre 2023 si 2027

Acesta a avut joi o discutie cu reprezentantii Asociatiei Municipiilor din Romania despre pregatirea lansarii programelor Rabla Local si Casa Verde Fotovoltaice, dar si despre finantarile din PNRR acordate localitatilor prin Ministerul Mediului.

In urma discutiilor, anul acesta va porni programul Rabla Local, finantat de AFM, dar numai pentru primariile care decid sa deruleze propriile programe de casare a autovehiculelor uzate.

„Din 2023, pornim atat programul Rabla Local cat si programul Casa Verde Fotovoltaice dezvoltand un sistem informatic centralizat de inscriere in program, pe baza caruia autoritatile locale vor acorda bani locuitorilor”, sustine ministrul Mediului.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE