lemn de foc

Romsilva suplimenteaza volumul de lemn. Inca 500.000 mc pusi pe piata

Facebook
Twitter

Volumul de lemn pus pe piata de Romsilva, pana la finele acestui an, a fost suplimentat cu 500.000 de metri cubi, se arata intr-un document emis de Regia Autonoma.

Astfel, conform unui comunicat al RNP, fata de un program initial de 9,5 milioane metri cubi recoltati din padurile proprietate publica a statului, pana la finalul anului vor fi pusi pe piata 10 milioane de metri cubi, din care 3,9 milioane de metri cubi vor fi oferiti ca lemn fasonat, iar 6,1 milioane de metri cubi ca lemn pe picior.

„Mentionam ca ponderea lemnului fasonat pus pe piata de Romsilva a crescut in acest an la 39%, fata de 26% pe parcursul anului trecut”, subliniaza reprezentantii Romsilva.

Citeste si: Pesta porcina intr-o ferma de 40.000 de porci. Ce masuri se vor lua?

De asemenea, Consiliul de Administratie al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva a aprobat, in aceeasi sedinta, un volum de 10 milioane de metri cubi pentru a fi recoltati in 2023 din padurile proprietatea publica a statului.

Din acest volum, 50% va fi valorificat ca lemn fasonat, exploatat prin forte proprii sau contracte de prestari servicii de exploatare forestiera, si 50% prin licitatii de vanzare a lemnului pe picior catre agentii economici atestati.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri proprietatea publica a statului, circa 48% din padurile tarii, si asigura servicii silvice pentru circa un milion hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate.

De asemenea, Romsilva administreaza 22 de parcuri nationale si nationale, precum si 12 herghelii de stat.

Din totalul padurilor proprietate publica a statului, 80% detin certificarea managementului forestier in standard international.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE