Producătorii ecologici din Bihor, invitați să solicite înscrierea la Direcția pentru Agricultură

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Operatorii care doresc să se înscrie în agricultura ecologică o pot face până la data de 16 mai 2014.

Direcția pentru Agricultură Bihor informează că, până la data de 16 mai (inclusiv), fermierii, procesatorii şi comercianţii au obligaţia de a-şi înregistra activitatea la Direcţiile pentru Agricultură Judeţene. În acest sens, începând cu anul 2014, toţi operatorii se vor adresa Organismelor de Inspecţie şi Certificare cu care au încheiat contract de prestări servicii, pentru întocmirea fişelor de înregistrare, prezentate în anexele nr.1-7 din Ordinul nr 1253/2013.

Organismele de Inspecţie şi Certificare verifică conformitatea datelor şi transmit fişele de înregistrare la Direcţiile pentru Agricultură Judeţene, în vederea înregistrării şi avizării.

Fermierii, procesatorii şi comercianţii care intră pentru prima dată în sistem şi nu solicită sprijin financiar îşi pot înregistra activitatea până la data de 15 decembrie a fiecărui an operatorii.
Conform legii, comercianţii cu amănuntul care vând produse ecologice ambalate şi etichetate direct consumatorului final se exonerează de la înregistrarea în sistemul de agricultură ecologică, cu condiţia de a-şi declara activitatea la Direcţiile pentru Agricultură Judeţene prin depunerea „Declaraţiei pe propria răspundere pentru exonerarea unor comercianţi de la înregistrarea în agricultură ecologică”. Inspectorii din cadrul Direcţiei pentru Agricultură Judeţene vor desfăşura activităţi de verificare şi control, în domeniul agriculturii ecologice.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE