Probleme în guvernul Angelei Merkel. Ministrul Agriculturii a demisionat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fostul ministru federal de Interne Hans-Peter Friedrich, actual șef al portofoliului Agriculturii, a demisionat în urma dezvăluirilor că ar fi furnizat informații confidențiale dintr-o anchetă de pedofilie care-l viza pe un membru al Bundestagului. 

Hans-Peter Friedrich a fost acuzat că a prezentat amănunte clasificate din ancheta la care era supus un membru al Parlamentului german. Acesta din urmă era suspectat că deţine filme cu pornografie infantilă. Ministrul demisionar al agriculturii a susţinut că nu mai poate facă faţă presiunilor şi a făcut o declaraţie în faţa jurnaliştilor, pe care a încheiat-o cu replica celebră a unui general american, preluată apoi de eroii din filmele de la Hollywood.

„Doamnelor şi domnilor, vă spun la revedere! Mă voi întoarce!”, a spus Hans-Peter Friedrich, fost ministru al Agriculturii.

La scurt timp după conferința de presă a lui Friedrich, cancelarul Angela Merkel a declarat că a acceptat demisia ministrului cu mare respect și mare regret.

Hans-Peter Friedrich a ocupat postul de ministru de interne în precedentul guvern condus de Angela Merkel şi s-a opus constant aderării României la spaţiul Schengen.

„De acum este previzibil că există progrese la capitolul reforme, dar nu este suficient să îndeplinească condiţiile pentru aderare la Spaţiul Schengen”, spunea Hans-Peter Friedrich anul trecut.

Potrivit analiştilor politici, demisia ministrului Agriculturii ar putea agrava tensiunile din cadrul marii coaliţii de la Berlin, într-un moment delicat, când guvernul încearcă să promoveze reforme în domeniul social.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE