Meniu

Cioloș: Acordul cu UE va atrage investitori în Moldova

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Republica Moldova va încheia un Acord de liber schimb cu UE, fapt care le va conferi încredere investitorilor care vor să dezvolte afaceri în industria alimentară de peste Prut, apreciază comisarul european Dacian Cioloș.

Uniunea Europeană este o piață cu 500 de milioane de consumatori, astfel că, prin încheierea acordului de liber schimb, producătorii din Republica Moldova vor avea acces la piața comunitară. Certitudinea exporturilor îi va încuraja, a precizat la Bruxelles, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, transmite Agerpres.

Dacian Cioloș va fi prezent mâine la Chișinău, la Conferinţa miniştrilor agriculturii din ţările membre ale Parteneriatului Estic (PaE). La eveniment va participa și ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

A doua zi, Dacian Cioloș va avea şi o serie de întâlniri bilaterale cu membri ai guvernului de la Chişinău şi cu lideri ai partidelor politice.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.