Ministrul Agriculturii, despre frigul și ninsorile din ultimele zile: „Asta ne mai lipsea în acest an pe lângă celelalte probleme”

Facebook
Twitter

Temperaturile scăzute și ninsorile din ultimele zile le-au cauzat pierderi însemnate pomicultorilor din nordul Republicii Moldova.

„Regret nespus de mult pierderile suportate de pomicultori în urma îngheţurilor timpurii. Nu-mi aduc aminte să fi venit gerurile atât de devreme în alţi ani. Am văzut disperarea în ochii unei doamne care a pierdut o bună parte a recoltei de mere, am observat şi o lacrimă pe faţa aspră a unui fermier care părea să fie îngheţată de ger sau poate de durere pentru zădărnicia muncii de un an şi o vară. Vom încerca neapărat să-i ajutăm, citându-l pe unul din agricultori – „Asta ne mai lipsea în acest an pe lângă celelalte probleme pentru crescătorii de mere”, a scris ministrul Agriculturii din Republica Moldova, Vasile Bumacov, pe pagina sa de Facebook.

Agricultorii de peste Prut se confruntă cu serioase probleme financiare, după ce Rusia a sistat importurile de alimente.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE