Problema relansarii agriculturii dupa seceta, adusa pe masa presedintelui Iohannis. Ce masuri se iau in calcul

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anuntat ca urmeaza sa poarte o serie de discutii cu presedintele Romaniei, legate de Programul National Strategic si Programul National de Relansare, doua teme care trebuie sa reprezinte subiecte principale atat pentru pentru autoritati cat si pentru fermieri.

„Problema rectificarii o sa o avem in Guvern, iar la Cotroceni discutam Programul National Strategic si Programul National de Relansare, cele doua subiecte care, daca nu ar fi fost aceasta pandemie si daca nu ar fi fost aceasta seceta, ar fi trebuit sa fie subiectele principale atat ale noastre cat si ale fermierilor, pentru ca este foarte important. Din pacate, a fost lasat asa in umbra din punct de vedere al atentiei dumneavoastra acest Program National Strategic, dar care, in opinia mea, nu si-a pierdut din importanta. Este vital cum decidem acum sa finantam agricultura Romaniei in urmatorii 7 ani si cum sa alocam sumele respective”, a precizat Adrian Oros.

Programele Nationale Strategice, dezbatute cu fermierii

Ministrul Oros a vorbit si despre negocierile purtate cu asociatiile de fermieri, pe tema Programelor Nationale Strategice si a precizat ca acestea sunt in grafic.

„A fost acea perioada de aproape trei luni in care nu am reusit sa ne intalnim, apoi am refacut intalnirile, unele si prin prezenta liderilor asociatiei, altele prin videoconferinte. (…) De la Bruxelles semnalele nu sunt doar pentru Romania, sunt pentru toate tarile, pentru ca toate tarile au elaborat sau sunt in curs de elaborare a Programelor Nationale Strategice, pe de o parte, iar pe de alta parte fiecare tara vrea sa atraga cat mai mult prin programul acela de cresterea rezilientei si de relansare economica. La finele saptamanii urmatoare o sa avem prima intalnire. Sper ca evenimentele sanitare sa ne permita sa participam la intalnirea din Germania legata de cele doua subiecte”, a adaugat ministrul Agriculturii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE