Primul festival al ciupercilor va avea loc in Bihor, in perioada 14-16 octombrie

Facebook
Twitter

In perioada 14-16 octombrie, in satul Colesti, judetul Bihor, va avea loc primul festival al ciupercilor, organizat de Asociatia pentru dezvoltare comunitara Codru Moma, informeaza Agerpres.

Evenimentul va cuprinde un concurs de cules ciuperci, in echipe de cate patru persoane, workshopuri despre ciuperci si despre gatitul ciupercilor, un spectacol de muzica folk, iar duminica un targ de produse traditionale si locale si, in premiera, un targ de troc.

Workshopul despre ciuperci va fi sustinut de Valentin Coman, realizator al emisiunii Big Boletus de la un post de televiziune. El va fi presedintele juriului in concursul de cules ciuperci.

Organizatorii asteapta oaspeti din tot vestul tarii, pentru ei fiind pregatite sambata seara spectacole de muzica folk. Vizitatorii vor putea sa lucreze in atelierele in aer liber ale unor mestesugari sau vor putea lua parte la inaugurarea unui camin cultural in satul vecin, Briheni, cu muzica si dansuri populare.

In luna iulie, membrii asociatiei, familii de tineri stramutati la tara, au mai organizat un alt eveniment de promovare a satului Colesti, menit sa atraga bihorenii in zona Platoului carstic Vascau si sa descopere frumusetea, traditiile si oamenii locului, prin trasee de cicloturism, produse locale preparate de sateni, ateliere mestesugaresti, lectii de dansuri populare, mai noteaza sursa citata.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE