Preţuri maximale pentru alimentele de bază

Facebook
Twitter

Autorităţile de la Moscova analizează introducerea de preţuri maximale pentru alimentele de bază pentru a tempera impactul deprecierii rublei.

„Trebuie să găsim o modalitate eficientă pentru a introduce (restricţiile privind preţurile alimentelor – n.r.) în textul legii”, a declarat vicepremierul Arkadi Dvorkovich, citat de Sputnik News, transmite Mediafax.

Dvorkovich a adăugat că serviciul federal antimonopol din Rusia (FAS) ar putea primi competenţe extinse pentru implementarea restricţiilor.

Scăderea semnificativă a rublei faţă de dolar şi euro, declinul cotaţiilor petrolului şi interdicţia impusă de Rusia asupra importurilor de alimente din ţările din Vest, în replică la sancţiunile economice internaţionale, au dus la creşterea inflaţiei, care în decembrie a atins 11,4%.

Ideea unui proiect similar a fost lansată și în România, de Consiliul Concurenței. Practic, supermarketurile ar trebui să transmită săptămânal o listă de prețuri, care să fie afișată pe un portal dedicat. Reprezentanții marilor retaileri au criticat proiectul.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE