Președintele Klaus Iohannis pune presiune pe ministere. Ce a discutat cu Jean-Claude Junker despre fondurile europene nerambursabile

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, după întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, că i-a solicitat acestuia sprijinul astfel încât România să crească gradul de absorbţie a fondurilor europene nerambursabile.

„Am avut ocazia să discutăm despre fondurile europene, şi am solicitat sprijinul domnului preşedinte, sprijin care a fost promis, pentru a ajuta România să crească gradul de absorbţie, să implementeze proiectele pe care le propune”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, care s-a arătat foarte optimist în această privinţă.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că a mai discutat cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, şi despre cel mai recent pact încheiat în România, privind cheltuielile pentru Apărare, care a apreciat consensul politic cu privire la finanțarea armatei.

Trecerea la euro a fost o altă temă abordată în cadrul discuțiilor de la Bruxelles. Preşedintele Klaus Iohannis a mai precizat că această temă este foarte importantă pentru noi, dacă vrem să fim membri în nucleul Uniunii Europene.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, joi, în prima vizită oficială externă din mandatul său, la Bruxelles, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE