2015, Anul Internațional al Solului

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Suprafețe enorme din terenurile agricole fertile altădată au devenit nefavorabile agriculturii, iar pentru a atrage atenția asupra pericolelor care ne pasc ca urmare a distrugerii solurilor, FAO a declarat anul 2015 „Anul Internațional al Solului”.

Anul trecut a fost dedicat fermei de familie, ca nucleu al dezvoltării agriculturii de pe întreg mapamondul. Însă dezvoltarea durabilă a agriculturii nu se poate realiza fără protejarea resurselor naturale, cum este și cazul solului.

În contextul Anului Internațional al Solului, FAO are ca obiective sensibilizarea completă a factorilor de decizie și societății civile cu privire la importanța profundă a solului pentru viața umană, educarea publicului cu privire la rolul crucial pe care solul îl joacă în securitatea alimentară, adaptarea la schimbările climatice și de atenuare a efectelor acestora asupra solului, reducerea sărăciei și dezvoltarea durabilă.

Totodată, prin declararea anului 2015 „Anul Internațional al Solului”, FAO își propune să susțină acțiuni și politici eficiente de gestionare durabilă și protecție a resurselor de sol, precum și să promoveze investițiile în activități de gestionare durabilă a solului, menite să dezvolte și menține soluri sănătoase pentru diferiți utilizatori de terenuri și grupuri de populație.

Un alt obiectiv, prin declararea anului 2015 „Anul Internațional al Solului”, îl constituie consolidarea inițiativei în legătură cu procesul de SDG (Obiectivele de Dezvoltare Durabilă) și agenda post-2015, alături de susținerea inițiativelor pentru creșterea capacității rapide de colectare de informații despre sol și control la toate nivelurile, global, regional și național.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE