Pretul cerealelor pe pietele reprezentative din Romania

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

La data de 18 ianuarie, graul de panificatie era comercializat pe piata din Banat cu 148 euro/tona, in urcare cu 8 euro fata de pretul de cumparare inregistrat cu o saptamana in urma.

In Muntenia, pretul pentru graul de panificatie a scazut cu circa 4 euro, la 147 de euro pe tona. Cel mai mic pret se regaseste insa in Oltenia, acolo unde tona de grau pentru panificatie este comercializata cu 140 euro/tona.

Graul furajer a fost vandut la data de 18 ianuarie, in Muntenia, cu un pret mediu de 137 de euro, conform datelor publicate de Ministerul Agriculturii. In Banat, ultimele date colectate de Ministerul Agriculturii, mai exact pentru 4 ianuarie, indica un pret de comercializare de 152 euro/tona pentru graul furajer.

Pentru porumb, cel mai bun pret de tranzactionare s-a inregistrat in Oltenia, acolo unde tona s-a vandut cu 144 euro. In Muntenia, pretul unei tone de porumb a fost de 127 de euro, in scadere fata de cel din 11 ianuarie – 143 euro/tona. In Banat, pretul a avut si aici o scadere de la 136 euro/tona – 11 ianuarie, la 126 euro/tona – 18 ianuarie.

Orzul pentru furaj a fost vandut in Muntenia cu un pret mediu de 133 euro/tona. Un pret mai scazut s-a inregistrat in Oltenia, acolo unde tona de orz pentru furaj a fost comercializata cu 124 euro.

Pentru export, grau s-a comercializat in portul Constanta cu 174 de euro/tona, la data de 18 ianuarie, iar porumbul cu 171 euro/tona, ambele preturi fiind in usoara crestere.

Preturile sunt franco depozit, exclusiv TVA, colectate, prelucrate si transmise de Directiile pentru agricultura judetene.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE