porci de vanzare

Premierul Victor Ponta: În 2015 va exista spațiu fiscal pentru reducerea TVA la 9% la legume-fructe și apoi la carne

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Premierul Victor Ponta a declarat ca în 2015 va exista spațiul fiscal necesar pentru reducerea TVA la 9% la legume-fructe și apoi la carne.

“Am avut succes cu reducerea TVA la produsele de panificație. Asta înseamna ca anul viitor putem începe, eu sau cei care vor fi la Guvern, proiectul pentru legume-fructe unde avem o mare evaziune fiscală și concurența neloială la legume și fructele venite din străinătate, și după aceea la carne. Cel mai mare impact pe buget este la carne, dar și efectul cel mai bun este la carne, deci putem reduce la 9%. (…) Sunt foarte convins ca în 2015 avem spațiul fiscal necesar ca să mergem mai departe la legume-fructe și carne. Eu precizez de fiecare dată și produsele bio, pentru că acolo impactul este foarte mic”, a subliniat premierul Victor Ponta.

Victor Ponta a mai menționat că măsura de reducere a TVA s-a luat mai întâi în domeniul produselor de panificație, pentru că acolo era evaziunea cea mai mare. De asemenea, Ponta consideră că evaziunea este foarte mare în domeniile legume-fructe, unde este și o concurenta neloială din partea produselor din import, dar și în domeniul cărnii.

Premierul Victor Ponta a mai adăugat că taxa pe construcțiile speciale va fi redusă de la 1,5% la 1% și există discuții cu privire la acele construcții speciale din agricultură care vor fi exceptate de la plata taxei.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE