septembrie 30, 2022

Victor Ponta, despre păstrarea funcției de comisar european pentru Agricultură: Ar fi fost ridicol să îl audiem

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Premierul Victor Ponta a dat de înțeles astăzi că Dacian Cioloș are puține șanse de a rămâne comisar european pentru Agricultură.

Șeful Guvernului a lăsat să se înțeleagă că algoritmul politic la nivel european nu permite ca România să păstreze portofoliul Agriculturii, având în vedere și că în componența noii Comisii Europene trebuie să fie multe femei.

„Dacă într-adevăr nu putem să preluăm portofoliul de Agricultură, vom nominaliza o femeie. Prima opțiune este Agricultura pentru domnul Dacian Cioloș. De altfel, am vorbit și cu domnul Cioloș și nu vrea să fie decât comisar pentru Agricultură și nu să primească un portofoliu la care nu se pricepe”, a declarat azi Victor Ponta.

În aceste condiții, România ar putea să o nominalizeze pe Corina Crețu. Totuși, alte state europene au nominalizat pentru portofolii în cadrul noii Comisii Europene pe unii dintre actualii comisari.

Totodată, premierul Victor Ponta a precizat că Executivul nu putea demara procedurile de audiere a unui potențial candidat la funcția de comisar european, cât timp preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nu a anunțat ce portofoliu va reveni fiecărui stat european. Acest anunț va fi făcut săptămâna viitoare.

Actualul comisar european pentru Agricultură, Dacian Cioloș, a fost susținut de Franța și de Germania pentru a ocupa această funcție. Astfel, a precizat Victor Ponta, ar fi fost ridicol ca Dacian Cioloș să fie audiat de Parlamentul României, pentru portofoliul Agriculturii din cadrul Comisiei Europene.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE