Politica Agricola Comuna si masurile de bunastare a animalelor, evaluate cu atentie de oficialii europeni

Facebook
Twitter

Europarlamentarul roman, Daniel Buda, a anuntat ca va participa la reuniunea Comisiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (Comisia AGRI), pentru discutii care tin de politica agricola si de bunastarea animalelor. 

In cadrul reuniunii, vor fi abordate teme de interes si pentru fermierii din Romania, precum protectia fondurilor europene impotriva fraudelor, impactul politicilor agricole asupra schimbarilor climatice sau bunastarea animalelor.

PAC, bunastarea animalelor pe durata transportului, schimbarile climatice, pe agenda Comisiilor din Parlamentul European!

Saptamana aceasta, sunt prezent la Parlamentul European de la Bruxelles, unde voi participa la reuniunile Comisiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (AGRI), Comisiei de ancheta privind transportul animalelor (ANIT), dar si la sedintele Comisiei pentru Afaceri Juridice (JURI).

De asemenea, voi participa la o dezbatere dedicata Domeniului Agricol: verde, digital si rezilient, organizata de Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei.

In cadrul Comisiei AGRI, va avea loc dezbateri cu privire la urmatoarele subiecte:

Schimb de opinii cu un reprezentant al Comisiei Europene privind decizia Curtii de Justitie pe marginea Acordului de Comert cu Maroc

Prezentarea sustinuta de un membru al Comisiei Europene privind evaluarea studiului de impact a masurilor existente in PAC pentru atingerea obiectivului de productie alimentara viabila.

Insulele si politica de coeziune: situatia actuala si provocarile viitoare

CFM 2021-2027: lupta impotriva structurilor oligarhice, protectia fondurilor UE impotriva fraudei si conflictului de interese

Schimb de opinii cu un reprezentant al Comisiei (DG AGRI) cu privire la utilizarea termenului „vin de desert Prošek” ca eticheta recunoscuta protejata de UE

Prezentarea de catre un reprezentant al Comisiei a studiului de evaluare a impactului PAC asupra schimbarilor climatice si a emisiilor de gaze cu efect de sera

Audiere publica pe tema „Femeile in mediul rural – o perspectiva academica si a fermierilor”

Citeste si: Dezvoltarea rurala: ce planuri de viitor are UE pentru sate si locuitorii acestora?

Dezbateri despre politica agricola si bunastarea animalelor

In cadrul Comisiei ANIT, vor avea loc dezbateri pe marginea a doua proiecte, al caror raportor sunt. Astfel, este vorba de „Examinarea presupuselor incalcari a dreptului Uniunii si a administrarii defectuoase in aplicarea dreptului Uniunii in ceea ce priveste protectia animalelor in timpul transportului in interiorul si in afara Uniunii”.

Mai mult, va fi adus in discutie si „Proiectul de recomandare in urma examinarii cu privire la protectia animalelor in timpul transportului in interiorul si in afara Uniunii”.

De asemnea, va ave loc un schimb de opinii cu Autoritatea Europeana pentru Sanatate Publica si o audiere cu diferiti experti privind recomandarile pentru asigurarea bunastarii animalelor in timpul transportului.

Va voi reda discutiile si dezbaterile care vor avea loc in cadrul sedintelor la care voi participa insa pana atunci, daca aveti intrebari sau nelamuriri, va stau la dispozitie pentru a va raspunde.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE