PNDR: fonduri europene nerambursabile pentru unitati de procesare a carnii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Printr-un proiect finantat prin Axa 1 a Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013, Masura 123 – „Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere”, o firma din Prahova a obtinut o finantare nerambursabila in valoare de 950.000 de euro pentru modernizarea unitatii de procesare carne prin construirea unui depozit logistic si achizitie de utilaje.

Beneficiarul proiectului finantat cu fonduri europene nerambursabile pentru agricultura disponibile prin PNDR este SC Jeras Prod SRL, din comuna Filipestii de Targ, judetul Prahova, potrivit datelor publicate de Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala. Perioada de implementare a proiectului finantat cu fonduri europene nerambursabile pentru agricultura disponibile prin PNDR a fost 3 iunie 2011 – 28 februarie 2014. Bugetul total al proiectului finantat cu fonduri europene nerambursabile pentru agricultura disponibile prin PNDR s-a ridicat la 1.900.000 de euro.

Societatea prahoveana si-a inceput activitatea sub forma unei afaceri de familie, in 1994, in orasul Campina, cu o mica fabrica de preparate din carne pentru distributie locala. De-a lungul timpului, datorita cererii in continua crestere pentru preparatele din carne, afacerea s-a dezvoltat, potrivit datelor publicate de Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala. Asadar, in 2007 a fost construita o fabrica avand o capacitate mai mare de productie, respectiv 8-10 tone/zi, și care respecta normele europene pe acest segment, insa investitia nu a fost suficienta pentru a satisface piata de desfacere. Prin urmare, in 2011, proprietarul a decis modernizarea fabricii prin accesarea fondurilor europene.

Obiectivul general al proiectului consta in cresterea competitivitatii intreprinderilor de procesare agroalimentare prin imbunatatirea performantei generale ca urmare a unei mai bune utilizari a resurselor umane si a altor  factori de productie. Obiectivele specifice au fost atinse prin adaptarea intreprinderii la noile standarde  comunitare, atat in etapa de procesare, cat si in cea de distributie a produselor, prin sporirea capacitatii de productie, reducerea timpului de executie si cresterea calitatii produselor obtinute, cu asigurarea standardelor veterinare si de siguranta alimentara din domeniu.

Prin implementarea proiectului, societatea si-a marit capacitatea de productie prin retehnologizare, a construit un depozit logistic si a modernizat parcul auto. Principalele achizitii ale acestei investitii au fost 23 de utilitare cu refrigerare si congelare si 25 de utilaje si echipamente specifice activitatii de procesare a carnii.

In prezent, distribuirea produselor se realizeaza doar cu autovehiculele proprii, care au o capacitate de transport cuprinsa intre 400 si 2 000 de kilograme, toate fiind dotate cu instalatii frigorifice si logger-e pentru verificarea temperaturii. Produsele sunt transportate la magazinele si depozitele detinute de societate si la magazinele partenere.

In urma investitiei, SC Jeras Prod SRL ofera o varietate de sortimente: specialitati, afumaturi, carnati, salamuri, mititei, carne proaspata ambalata si produse congelate din pasare si din peste.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE