PNDR: fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea unei ferme unde se cultiva verdeturi

Facebook
Twitter

Printr-un proiect finantat cu fonduri europene nerambursabile prin PNDR, o firma din comuna Visina, judetul Dambovita, a achizitionat utilaje si echipamente agricole.

Este vorba despre SC Azienda Agricola FO.CE SRL, care a obtinut  din fonduri europene nerambursabile prin PNDR, prin Masura 411-121 „Modernizarea exploatatiilor agricole”.

SC Azienda Agricola FO.CE SRL a fost infiintata in iulie 2013 cu scopul de a desfasura activitati agricole, in special de cultivare a legumelor din categoria verdeturilor (salata, rucola, spanac), potrivt RNDR. Pana in anul 2015, societatea a realizat o serie de investitii legate de pregatirea activitatii agricole, mai precis a cumparat 38 de hectare si 32 de ari de teren agricol, sere si solarii, dotari si utilaje specifice, cum ar fi un tractor Steyer 8080 DT si o camioneta Fiat 290, ambele la mana a doua.

A fost necesara si forarea unui put de mare adancime pentru alimentarea cu apa a sistemului de irigatii. A fost construita si o retea electrica speciala, pentru alimentarea sistemului de irigare si a celui de iluminat.

Proiectul „Achizitia de utilaje agricole si echipamente la SC Azienda Agricola FO.CE SRL din comuna Visina, judetul Dambovita” s-a incadrat in Masura 411-121 „ Modernizarea exploatatiilor agricole”, existenta in Planul de Dezvoltare Locala al GAL Rascaeti-Visina-Selaru, prin care s-a finantat acest proiect.

Proiectul a fost realizat in comuna Visina si a plecat de la nevoi de dezvoltare la nivel local care au fost identificate de beneficiar, fapt imbucurator pentru asociatie. Interventiile realizate au contribuit la indeplinirea obiectivului specific al FEADR la care se face referire in Masura 411-121 din Planul National de Dezvoltare Rurala, adica la modernizarea exploatatiilor agricole existente sau la infiintarea unora noi.

Prin finantarea obtinuta au fost achizitionate urmatoarele utilaje agricole si echipamente: un plug cu rulou, doua pulverizatoare de lichide, o combina pentru recoltarea productiei, un tractor agricol pentru arat, un tractor agricol pentru semanat, un al doilea tractor, o sapatoare, o masina de sapat santuri, o masina de imprastiat ingrasaminte, o masina de ingropat pietre, un stivuitor, o grapa rotativa, o freza si o semanatoare mecanica.

Prin noul PNDR, achizitia de utilaje agricole poate fi sprijinita prin intermediul submasurii 4.1 – „Investitii in exploatatii agricole”. Deocamdata, nu se mai pot depune proiecte, insa, potrivit secretarului de stat in MADR, Sorin Radu, o noua sesiune de depunere a cererilor de finantare se va deschide cel mai tarziu in luna martie a anului 2016.

Aflati detalii despre submasura 4.1 de la acest link

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE