Planul National de Irigatii: judetele in care se vor construi canale de irigatii

Facebook
Twitter

Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, s-a deplasat miercuri, 6 martie 2019, in judetul Braila, pentru a analiza stadiul lucrarilor de reabilitare a infrastructurii principale de irigatii din Amenajarea Terasa Ialomita-Calmatui, judetul Braila, o investitie de 40.918.382 lei ce deserveste o suprafata de 137.000 ha aferente judetelor Braila si Ialomita, din care 57.429 ha in judetul Braila.

Alaturi de ministrul Petre Daea au participat la actiune directorul general al Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare, Florin Barbu, precum si autoritatile locale si fermieri din judetul Braila.

In cadrul obiectivului de investitii se executa lucrari de reabilitare la 3 statii de repompare si a 7 canale de distributie a apei in lungime de 6 km:

Statia de repompare SRPA 1 LACU REZI, care deserveste o suprafata de 115.096 ha (BR+IL). La aceasta statie vor fi realizate urmatoarele lucrari: decolmatarea bazinului de aspiratie, curatarea si repararea pereului din bazinul de aspiratie, reabilitarea platformei electropompelor, a instalatiilor hidromecanice, decolmatarea bazinului de refulare, curatare si reparare a pereului din bazinul de refulare, lucrari de reabilitare a instalatiilor electrice si automatizari, precum si lucrari de reabilitare a cladirii energetice, compuse din reparatii la acoperis, inlocuire burlane si jgheaburi, ferestre, usi, lucrari de tencuieli, vopsitorii si imprejmuire. Pana la aceasta data, s-au executat urmatoarele lucrari: decolmatarea bazinului de refulare, demontarea partiala a 6 conducte de refulare, executarea rampei de acces in zona celor 6 electropompe ce au fost demontate, organizarea unei parti a santierului.

La statia de repompare SRPA III, a carei suprafata deservita este de 53.620 ha (BR+IL), se vor aduce urmatoarele imbunatatiri: decolmatarea si repararea bazinului de aspiratie si refulare, reabilitarea platformei electropompelor, a instalatiilor hidromecanice. De asemenea, vor fi reabilitate instalatiile electrice si automatizarile (procurarea de intrerupatori, transformatori de curent, transformatori de tensiune, tablouri electrice, corpuri de iluminat), se vor realiza reabilitarea cladirii energetice compusa din reparatii la acoperis, inlocuirea burlanelor si a jgheaburilor, a ferestrelor, usilor, lucrari de tencuieli, vopsitorii si imprejmuire, procurarea a doua electro pompe si a conductelor de refulare aferente. Pana in prezent, s-au executat lucrari de decolmatare a bazinului de refulare precum si de demontare partiala a doua conducte de refulare.

Lucrarile la Statia de repompare SRPA III a, a carei suprafata deservita este 32.153 ha (BR, IL), vizeaza urmatoarele operatiuni: reabilitarea, decolmatarea si repararea bazinului de aspiratie si refulare, reabilitarea platformei electropompelor, a instalatiilor hidromecanice, reabilitarea instalatiilor electrice si automatizarilor, reabilitarea cladirii energetice compuse din reparatii la acoperis, inlocuire burlane si jgheaburi, ferestre, usi, lucrari de tencuieli, vopsitorii si imprejmuire, procurarea a  3 electropompe noi si a conductelor de refulare aferente.

Ministrul si-a exprimat aprecierea pentru ritmul sustinut de realizare a interventiilor desfasurate, conform planului estimat, insistand pe respectarea acestuia, in asa fel incat campania de irigat sa se desfasoare in conditii normale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE