septembrie 30, 2022

MADR, noutati despre Planul National de Irigatii. Cate sisteme au fost reabilitate pana in prezent

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Reabilitarea infrastructurii principale a sistemului de irigatii din Amenajarea Terasa Viziru, judetul Braila, a inceput in luna septembrie a acestui an.

Proiectul, prevazut prin Planul National de Irigatii, se realizeaza de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare, sursa de finantare fiind asigurata de catre Guvernul Romaniei. Valoarea totala a investitiei este de 9.236.412 lei.

Prin acest proiect se vor reabilita un numar de 5 canale de irigatii din care 1 canal principal si 4 canale de distributie ce asigura apa pentru un numar de 21 Organizatii ale Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii. Suprafata irigata in acest an in Amenajarea de irigatii Terasa Viziru a fost de 46.000 ha.

Operatiunile intreprinse pana in prezent

Pana la aceasta data au fost finalizate lucrarile de terasamente (prin eliberarea de vegetatie ierboasa si arbusti a cunetei, curatarea canalului de depuneri, demontarea dalelor si concasarea lor, recalibrarea sectiunii de scurgere si finisarea suprafetelor) aferente canalelor CD 6A in lungime de 655 m si CD 3A in lungime de 1.195 m. Canalul CD 6A a fost impermeabilizat cu folie PVC si dalat cu beton armat turnat in camp continuu, conform Proiectului Tehnic de Executie.

Intregul proiect are o durata de executie de 12 luni, dar luand in considerare stadiul avansat al lucrarilor, se estimeaza ca alte 3 canale de irigatii sa fie finalizate pana la inceperea campaniei de irigatii din anul 2019.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE