AFIR, noutati despre fondurile europene pentru investitii in procesarea produselor agricole

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Potrivit unui comunicat AFIR, fermierii au depus cereri de finantare in valoare de 116 milioane de lei pentru investitii in procesarea si marketingul produselor agricole, alocarea totala pentru sesiunea din acest an fiind de 203 milioane de euro, noteaza Agerpres.

Reprezentantii institutiei reamintesc fermierilor ca inca se mai pot accesa fonduri europene prin Submasura 4.2 „Investitii in procesarea si marketingul produselor agricole”.

Data limita de depunere a solicitarilor de finantare pentru procesarea produselor agricole este 31 ianuarie 2019, in limita acestor fonduri disponibile.

„Ii incurajez pe cei care doresc sa investeasca in procesarea produselor agricole sa scrie si sa depuna proiecte in aceasta sesiune. In acest moment avem fonduri disponibile, atat pentru infiintarea unitatilor de procesare, cat si pentru dezvoltarea si modernizarea acestora. Cu ajutorul fondurilor europene pe care le gestionam, agricultorii produc multe materii prime, dar trebuie facut pasul firesc catre investitii in centre de colectare, de procesare, in unitati care pot asigura un lant alimentar integrat. Valoarea sprijinului acordat pentru procesare poate ajunge pana la 2,5 milioane de euro, o suma importanta pentru cei care doresc sa investeasca in acest sector. De asemenea, in aceasta perioada sunt active mai multe linii de finantare prin intermediul carora se pot solicita fonduri europene prin PNDR 2020″, a precizat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

Alocarea aferenta acestei scheme de calitate

Solicitantii pot depune cereri pentru participarea prima data la scheme de calitate (sM 3.1), alocarea aferenta acestei submasuri fiind de 6,1 milioane de euro.

De asemenea, investitiile in exploatatii agricole (sM 4.1), componenta sector vegetal (zona montana) beneficiaza de o alocare de 26 milioane de euro, fiind depuse solicitari de finantare de 11,8 milioane de euro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE