Phil Hogan: Fermierii din sectoarele carnii de porc si laptelui se vor confrunta inca sase luni cu probleme

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agricultorii care activeaza in sectoarele carnii de porc si a laptelui se vor confrunta cu probleme economice inca sase luni, a avertizat de curand Comisarul European pentru Agricultura, Phil Hogan, potrivit site-ului Euractiv.

„Odata retrase cotele de lapte, era inevitabil ca acest sector sa fie supus fluctuatiilor din piata (…) Trebuie sa afirm ca pentru sectoarele carne de porc si lactate dificultatile vor continua si in urmatoarele sase luni. Dupa aceea, sper la o normalizare a preturilor, insa vom avea mult de munca”, a declarat Phil Hogan, pentru EurActiv.

Totodata, Comisarul European pentru Agricultura a precizat ca producatorii din spatiul comunitar au pierdut circa 5,2 miliarde de euro din cauza embargoului rus.

„La nivel mondial preturile materiilor prime au scazut. In plus, embargoul rusesc pentru produsele agroalimentare i-a facut pe producatorii europeni sa piarda 5,2 miliarde de euro. De aceea, am alocat un pachet financiar de sprijin in luna de septembrie in valoare de 500 de milioane de euro. De asemenea, suntem in cautare de noi piete de desfacere, precum si de noi acorduri comerciale”, a mai spus Phil Hogan.

De curand, Comisia Europeana a anuntat ca isi propune sa simplifice sistemul de sanctiuni aplicate fermierilor care beneficiaza de subventii in cadrul Politicii Agricole Comune, in primul rand prin introducerea unor controale preliminare, se arata intr-un comunicat al CE.

Astfel, pachetul de simplificare intocmit de comisarul european Phil Hogan pune accentul pe introducerea unor controale preliminare, prin care fermierii sa poata face unele corectii cererilor unice de plata, in termen de 35 de zile inainte de inchiderea campaniei de depunere a documentelor, fara penalizari.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE