septembrie 24, 2021

Petre Daea: bugetul MADR pe 2019, un buget al sprijinului fermierilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat  ca bugetul MADR pentru anul 2019, in valoare de 22,862 miliarde de lei, este un buget al investitiilor si al sprijinului producatorilor agricoli, relateaza Agerpres.

„Bugetul pentru anul 2019 este un buget al investitiilor si al sprijinului producatorilor agricoli. Este al investitiilor pentru ca avem 38,91% din suma totala alocata in domeniu si de sprijin al producatorilor agricoli de 51,9% dintr-o suma totala de 22,862 miliarde de lei, ceea ce inseamna 12,42% mai mult decat anul trecut. Pentru functionarea institutiilor am prins in buget 3,45% din suma totala. Au sustinerea bugetara toate proiectele si programele care au acte normative care fie au fost de caracterul legilor, trecandu-se prin Parlament, sau Hotarari date prin Guvern de a sustine agricultura Tarii Romanesti”, a spus Petre Daea.

Subventii cu 4% mai mari decat in 2018

In ceea ce priveste sprijinul fermierilor, Petre Daea a precizat ca suma alocata este cu 4,4% mai mare decat anul trecut, adica 11,865 miliarde de lei. Aceasta este sustinuta din fondurile cunoscute de la Uniunea Europeana, Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala si prin cofinantarile de la bugetul national.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE