Peste 30% dintre români aleg trandafirii pentru amenajarea curţii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Trandafirii căţărători, în culori puternice sunt în topul preferinţelor românilor, care se arată din ce în ce mai interesaţi de amenajarea curţii, indiferent dacă locuiesc în zona urbană sau rurală.
„În ultima perioadă am observat un interes tot mai crescut al românilor pentru amenajarea spaţiilor verzi din jurul casei, trandafirul fiind una dintre cele mai apreciate flori de grădină. Datorită diversităţii şi coloritului variat al acestei specii, dar şi a rezistenţei şi a perioadei mai lungi de înflorire, cererea pentru diferite tipuri de trandafir a devenit tot mai mare, de la an la an”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, directorul general al Hornbach România.

Astfel, peste 30% dintre românii care locuiesc la curte aleg să planteze în grădină şi trandafiri, alături de alte specii de flori sezoniere şi de plante aromatice. Dintre aceştia, trandafirii căţărători – care înfloresc în mai multe sezoane – puternic parfumaţi, în culori tari precum orange, fuchsia, lila sau bordeaux se regăsesc în topul preferinţelor românilor, întrucât asigură un ambient plăcut în grădină pentru o perioadă mai lungă de timp.

În ceea ce priveşte îngrijirea acestor specii de flori, potrivit reprezentantului companiei, trandafirii preferă un sol uscat, bogat în humus şi reavân, şi sunt mari iubitori de lumină. Astfel, pentru a se putea dezvolta şi înflori corespunzător, cel mai indicat este ca trandafirii să se planteze într-un sol lutos, sau luto-argilos, de fertilitate medie, într-o zonă cât mai însorită din curte.

În plus, cerinţele faţă de apă ale acestei plante sunt moderate, fiind mai mari în timpul creşterii lăstarilor şi a bobocilor, iar ploile foarte abundente pot deprecia calitatea florilor la unele specii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE