Italienii exportă produse agroalimentare care egalează, ca valoare, produsul intern brut al României, potrivit ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

În acest context, ținând cont și de faptul că mai mult de 33.000 de societăţi italiene îşi desfăşoară activitatea în agricultura românească, fermierii români pot profita de experiența acestora.

„Italia exportă produse agroalimentare în valoare de cât este şi PIB-ul României. De asemenea, Italia e o ţară prietenă şi este, totodată, cel mai important partener şi pentru România. Doresc să aduc un salut celei mai importante comunităţi de oameni de afaceri în agricultură din România. Vorbim de peste 33.000 de societăţi italiene care lucrează în agricultură. Este nu numai cea mai importantă comunitate, ca volum, dar este şi cea mai activă”, a spus Daniel Constantin, prezent ieri la evenimentul „Italian Wine and Food Day”.

Anul trecut, pentru prima oară în ultimele două decenii, România a exportat mai multe produse agroalimentare decât a importat, însă grosul exporturilor l-au constituit materiile prime. Principalul partener de export a fost Uniunea Europeană.