Peste 100.000 de pasari au fost sacrificate in Germania din cauza gripei aviare

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Peste 100.000 de pasari de la fermele din landul Saxonia Inferioara au fost sacrificate in aceasta saptamana din cauza gripei aviare, potrivit Autoritatii Sanitare Veterinare din Germania, informeaza Agerpres.

Frank Beumker, purtator de cuvant al autoritatilor locale din Cloppenburg, a afirmat ca toti cei 16.000 de curcani de la o ferma au fost sacrificati dupa descoperirea unor cazuri de gripa aviara H5N8, iar alte 92.000 de pasari de la doua ferme din apropiere au fost de asemenea sacrificate.

De asemenea, in aceasta saptamana si autoritatile suedeze au confirmat existenta virusului H5N8 la pasarile salbatice moarte descoperite in provincia Scania.

Totodata, si Ministerul Agriculturii din Albania a ordonat miercuri suspendarea importurilor de pasari din Austria, Croatia, Danemarca, Germania, Ungaria, Polonia, Olanda si Elvetia, dupa ce toate aceste tari au raportat descoperirea unor cazuri de gripa aviara H5N8.

In Romania, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a anuntat ca monitorizeaza sever comertul intracomunitar si verifica toate transporturile de pasari care vin din tarile unde, in ultima perioada, au fost diagnosticate focare de gripa aviara, pentru a preveni patrunderea bolii pe teritoriul Romaniei.

Pana in acest moment Ungaria, Elvetia, Danemarca, Croatia, Germania, Olanda si Austria au notificat la Bruxelles existenta focarelor de gripa aviara pe teritoriul lor. In cazul Germaniei, Ungariei si Austriei au fost emise Deciziile Comisiei Europene privind zonele de restrictie sanitara veterinara in contextul evolutiei focarelor de influenta aviara inalt patogena a virusului H5N8, potrivit sursei citate.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE