Optimizarea fertilizarii prin digitalizare!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Optimizarea cantitatilor de ingrasaminte aplicate culturilor agricole este un subiect de actualitate pentru fermieri in conditiile in care preturile acestora este in continua crestere.

Analizele de sol ne arata cantitatea de elemente nutritive disponibile pentru plante si pe baza acestor disponibilitati ,a consumului specific al plantelor si luand in considerare toti factori de influenta specialisti pot calcula necesarul de elemente nutritive care trebuie aplicate suplimentar prin fertilizare.

Aceste calcule necesita destul de mult timp si datele privind consumurile specifice ale plantelor la un anumit nivel de productie precum si datele privind cantitatile de elemente nutritive indepartate de pe parcela odata cu recolta sunt greu accesibile fermierilor.

Programele digitale pot face aceste calcule?

NutriGuide® este programul de planificare a fertilizarii creat si lansat de catre compania Borealis L.A.T.

El calculeaza cantitatea de ingrasaminte si elemente nutritive necesare in functie de nevoile specifice ale culturilor, de gradul de fertilitate al solului si cantitatea de elemente nutritive indepartate din sol odata cu recolta, alege cel mai potrivit produs si ofera o lista cu produsele recomandate, cantitatea si perioada optima de aplicare.

Puteti sa incarcati harta parcelelor din ferma utilizand fisierul cu suprafetele declarate din contul APIA, astfel calculele se pot face la nivel de parcela si potential diferit de productie.

NutriGuide® identifica in plus formula NPK cea mai potrivita pentru o fertilizare echilibrata a intregii rotatii a culturilor.

Accesati in mod gratuit programul de planificare a fertilizarii NutriGuide® si calculati necesarul de elemente nutritive pentru culturile din ferma.

Colaborarea este cheia succesului!

De anul acesta NutriGuide® a devenit modulul de planificare a fertilizarii pentru sistemul de management al fermei AgroCity.

AgroCity este o platforma care colecteaza atat date adaugate manual, cat si date de la aplicatii terte, cum ar fi GPS-uri, senzori sau NutriGuide®.

Sistemul ofera monitorizarea in timp real a echipamentelor agricole si integreaza toate operatiunile din ferma, de la arendarea terenurilor pana la operatiunile de infiintare a culturii si productie.

Programul ofera informatii valoroase pentru planificarea si optimizarea lucrarilor si costurilor cu scopul de a creste productivitatea si profitabilitatea.

Mai multe informatii despre AgroCitywww.agrocity.eu 

Folosirea programelor si sistemelor digitale in agricultura ofera posibilitatea fermierilor de a identifica oportunitati de crestere a eficientei afacerii, a productivitatii si a veniturilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE