MADR: cum pot fermierii sa incaseze subventia marita?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

La initiativa Ministerului Agriculturii, din data de 22 iulie 2022, a devenit operational un nou produs de garantare ce vine in sprijinul fermierilor, Programul ”DE TREI ORI SUBVENTIA”, realizat in parteneriat cu CEC Bank si cu Fondul de Garantare a Creditului Rural..

Pentru fermierii care cultiva suprafete agricole mai mici de 50 de hectare si care nu pot beneficia de credite ”DE TREI ORI SUBVENTIA” garantateFondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA (FGCR) acorda garantii in favoarea institutiilor finantatoare cu care are incheiate Conventii de lucru (BANCA ROMANEASCA, BANCA TRANSILVANIA BRD GSG CEC BANK SA FIRST BANK INTESA SANPAOLO BANK PATRIA BANK TECHVENTURES BANK), pentru garantarea creditelor de valori reduse de maxim 1.000.000 lei pentru creditele de investitii si 500.000 lei pentru creditele de capital de lucru.

Citeste si: Situatie alarmanta. De 7 ori mai multe incendii de padure decat anul trecut

Termenul maxim de rambursare al creditelor (perioada de creditare) poate fi de:

  1. Maximum 36 de luni pentru capital de lucru
  2. Maximum 84 de luni pentru creditele de investitii
  3. Maximum 60 de luni pentru creditele mixte (investitii si capital de lucru)

Comisionul de garantare (prima unica) a fost diminuat la 1,6% pe an pentru toti beneficiarii de credit, indiferent de tipul acestora (SC, PFA, II, IF, persoane fizice care desfasoara activitati economice, etc.), inclusiv pentru societatile nou infiintate sau care nu au mai beneficiat de credite.

Comisionul se aplica doar la valoarea garantiei FGCR, nu la toata valoarea creditului. In cazul in care perioada de creditare este mai mica de un an, comisionul se calculeaza doar pentru perioada respectiva.

Detalii despre acest Program gasiti aici: https://www.cec.ro/presa/credite-pentru-fermieri-de-trei-ori-subventia.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE