MADR: granturi de pana la 120.000 de euro pentru afacerile din agricultura

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Actul normativ privind acordarea de microgranturi si granturi pentru capital de lucru, in valoare totala de 300 de milioane de euro, pentru sustinerea afacerilor din domeniul agriculturii si industriei  alimentare, a intrat in procedura de transparenta decizionala si poate fi consultat accesand urmatorul link.

Aceasta schema de ajutor, parte a Programului ”Sprijin pentru Romania”, este complementara alocarii sumei de 200 milioane de euro pentru procesarea produselor agricole in Romania si se adreseaza intreprinderilor mici si mijlocii, persoanelor fizice autorizate, intreprinderilor individuale, intreprinderilor familiale, care desfasoara activitati economice in sectoarele agricultura, piscicultura si acvacultura si industrie alimentara.

Citeste si: Ce sprijin vor primi cultivatorii de legume in 2022?

Acestea vor putea accesa microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile cu o valoare de 5000 euro sau granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri, acordate sub forma de suma forfetara si in procent din cifra de afaceri. Mai exact, pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferenta anului 2019 mai mare de 13.501 euro, valoarea grantului poate fi de pana la 15% din cifra de afaceri si nu poate depasi suma de 120.000 euro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE