Oierii, pregatiti sa ia din nou cu asalt Capitala

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Oierii iau in calcul reluarea protestelor, deoarece parlamentarii nu au operat nici pana acum modificari la Legea Vanatorii, avertizeaza reprezentantii Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine, afiliat la Agrostar.

„Sindicatul National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania isi exprima ingrijorarea fata de faptul ca, desi la protestul organizat in luna decembrie 2015, circa 8.000 de crescatori de animale au obtinut promisiuni ca problema se va rezolva, in acest moment suntem in aceeasi situatie. Desi Legea vanatorii trebuia sa sufere modificari importante, legate nu doar de prevederile ce privesc perioada de pasunat si de numarul de caini pentru care a fost data ordonanta care a expirat, ci si cu privire la dreptul de proprietate si despagubiri acordate fermierilor, nimic nu este rezolvat. Concret, Ordonanta de Urgenta 60/2015 trebuia sa devina lege”, se arata intr-un comunicat al Sindicatul National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania.

Proiectul de lege se afla momentan in dezbateri, in cadrul Comisiei pentru agricultura din cadrul Camerei Deputatilor.

„Degeaba am participat impreuna cu Federatia Agrostar la diferite sedinte ale subcomisiei formate, nu s-a obtinut nici un rezultat. Vom face tot ce ne sta in putinta pentru a modifica aceasta lege. Daca va trebui sa iesim din nou in strada, o vom face”, a spus vicepresedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania, Horia Morutan.

In decembrie 2015, mii de ciobani au protestat in fata Parlamentului fata de prevederile Legii vanatorii, care interzic infiintarea, intretinerea sau recoltarea culturilor agricole fara asigurarea protectiei faunei de interes cinegetic.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE