Schimbare de cadre la MADR: Simona Man revine la AFIR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Incepand cu data de 4 mai 2016, Simona Allice Man a fost numita in functia de director general adjunct plati si administrativ al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).

Noul director general adjunct va coordona activitatea Directiei Efectuare si Contabilizare Plati Fonduri Europene, Directiei Economice si Serviciul Recuperare Datorii.

Inginer de profesie, cu specialitatea in industrie alimentara, dar si un master in administratie publica si putere executiva, Simona Man a fost Secretar de Stat in Ministerul Agriculturii, unde a coordonat si activitatea AFIR.

„Banii trebuie sa ajunga cat mai simplu si urgent la beneficiari si astfel Romania va putea realiza o absorbtie de peste 100% a fondurilor europene pentru agricultura. Sunt constienta de importanta pe care acesti bani o au in dezvoltarea mediului rural romanesc si nu voi precupeti niciun efort pentru a sprijini activitatea AFIR din pozitia de director general adjunct. Experienta pe care o am este foarte importanta pentru a intelege nevoile pe care le au beneficiarii si pentru a lupta sa simplific rapid modul de accesare a fondurilor”, a declarat Simona Man, director general adjunct al AFIR, potrivit unui comunicat al Agentiei.

Saptamana trecuta, premierul Dacian Ciolos a decis ca Simona Allice Man sa fie eliberata din functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii. Simona Allice Man a fost numita pe 6 mai 2015 in functia de secretar de stat la Ministerul Agriculturii, in urma unei decizii a premierului de atunci, Victor Ponta.

Inainte de a fi numita secretar de stat, Simona Allice Man a ocupat functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Turism, cu rang de secretar de stat, potrivit sursei citate.

Sefia AFIR a fost preluata saptamana trecuta de David Eugen Popescu, dupa ce Andrei Szakal s-a retras din functie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE