APIA are un nou sef: Florin Marius Faur, pentru a doua oara la conducerea Agentiei

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Directorul executiv al APIA Timis, Florin Marius Faur, a fost numit, incepand de astazi, directorul general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), in locul lui Ioan Merca, potrivit Agerpres.

„Florin Faur va prelua de marti sefia APIA, inlocuindu-l pe Ioan Merca, iar Sergiu Iulian Jitareanu, director executiv la APIA Iasi, va fi numit director general adjunct pe un post vacant existent la APIA. Ordinele vor fi semnate incepand cu data de 3 mai 2016”, a spus Irimescu, pentru sursa citata.

Florin Marius Faur s-a mai aflat la conducerea APIA in perioada 2010 si 2012, fiind propus inca o data de catre Achim Irimescu, in decembrie 2015, sa il inlocuiasca pe Mihai Putintei. Ulterior, ministrul Agriculturii a revocat ordinul de numire pentru Florin Faur, din cauza unor neconformitati.

Florin Faur este absolvent al Facultatii de Agricultura din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului — USAMV Timisoara, institutie la care a obtinut o diploma de master, precum si titlul de doctor in agronomie. Faur conduce APIA Timis din 2006, mai noteaza sursa citata.

Noul ordin de numire vine in contextul in care cel putin doua organizatii profesionale din domeniul agricol i-au cerut demisia lui Ioan Merca, si intregii conduceri APIA, din cauza platilor intarziate si greoaie a subventiilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE