Ofertă specială de Crăciun: carne stricată și marfă fără acte

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Verificările inspectorilor ANSVSA au scos la lumină nenumărate nereguli în rândul comercianților și crescătorilor de animale.

În perioada 20 – 24 decembrie, au fost verificate 1.431 de unităţi. Ca urmare a neregulilor descoperite în timpul controalelor de către inspectorii ANSVSA, desfăşurate în acest interval, au fost aplicate 154 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 162.040 de lei, iar pentru 2 unităţi au fost emise Ordonanţe de Suspendarea a Activităţii. Au fost retrase de la comercializare 76 de kg de produse alimentare, care erau improprii pentru consumul uman.

Din cele 1.431 de obiective verificate,115 au fost carmangerii. Au mai fost inspectate 174 de măcelării, 523 de magazine alimentare, 92 de depozite de produse alimentare, 115 de supermarket-uri, 261 de restaurante, 57 de laboratoare de patiserie-cofetărie, 31 de unităţi fast-food, 8 pizzerii, 5 unităţi de procesare a laptelui, 8 unităţi de procesare a cărnii, 3 unităţi de panificaţie, 3 centre de ambalare ouă, 5 abatoare, 19 de târguri de animale şi au avut loc şi 12 acţiuni de control în trafic.

Controalele cu această tematică vor continua până pe data de 7 ianuarie 2014.

O parte dintre aceste acţiuni s-au realizat şi vor continua să se desfăşoare împreună cu reprezentanţi ai altor instituţii abilitate, atât la obiectivele mai sus-menţionate, dar şi în trafic, pentru depistarea transportatorilor care nu respectă normele legale privind transportul animalelor sau al produselor alimentare.

Printre deficienţele identificate şi sancţionate de inspectorii ANSVSA se numără și:

  • comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă sau  în spaţii neînregistrate sanitar veterinar;
  • nerespectarea  conditiilor de depozitare a produselor alimentare;
  • manipularea necorespunzătoare a ustensilelor şi a veselei în blocul alimentar;
  • etichetarea şi ambalarea necorespunzatoare a produselor alimentare;
  • lipsa documentelor care să ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor;
  • neasigurarea lanţului frigorific;
  • comercializare de animale in targ fără documente sanitare veterinare şi neidentificate;
  • transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neînregistrate sanitar veterinar
  • transport de animale vii, neînsoţite de documentele legale sau în mijloace de transport neînregistrate sanitar veterinar.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE