Romsilva încasează sute de mii de euro din vânătoare

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Romsilva a înregistrat venituri de aproximativ 760.000 de euro din activitatea de vânătoare, în cursul acestui an.

Până la încheierea sezonului de vânătoare, la finele lunii ianuarie 2014, Romsilva estimează că va încasa peste un milion de euro din activitatea de vânătoare, în condiţiile în care, înainte de predarea în proprietate privată a mai mult de jumătate din fondurile de vânătoare administrate, veniturile anuale ajungeau până la 3 – 4 milioane de euro.

„Pe fondurile de vânătoare, Regia şi-a redus activitatea la jumătate din cauza reglementărilor din 2011 privind retrocedarea fondurilor de vânătoare. Însă, am avut rezultate destul de bune şi am reuşit să încasăm până acum 760.000 de euro, dar la încheierea sezonului de vânătoare, în ianuarie, care este o lună plină pentru vânătoarea la mistreţi, sperăm să ajungem la un milion de euro. Când gestionam peste 500 de fonduri de vânătoare, aveam venituri de 3 – 4 milioane de euro din această activitate, însă, acum, după retrocedare, mai avem doar 267 de fonduri”, a declarat directorul general al Romsilva, Adam Crăciunescu, citat de Agerpres.

Romsilva se va concentra în perioada următoare doar pe centrele tradiţionale pentru vânătoare din Banat, Bihor, Giurgiu, Argeş, Sibiu sau Mureş.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE