Nemții și englezii plătesc 80 de euro pentru sămânța românească de brad

Facebook
Twitter

80 de euro pe kilogram. Atât au plătit nemții și englezii Direcției Silvice Sibiu, care le-a vândut semințe de brad de Avrig, pe care le vor folosi pentru a-și regenera pădurile.

Englezii au cumpărat în total 250 de kilograme de semințe de brad românesc, potrivit directorului Direcției Silvice Sibiu, Ioan Terea, citat de Agerpres. Nemții cumpără semințe de brad de Avrig încă din 2010.

Însă, semințele nu pot fi exportate decât după ce sunt testate pentru a se vedea din câte dintre ele vor ieși mlădițe de brad, adică se determină germinația. În prezent Direcția Silvică Sibiu are de vândut 1.200 de kilograme de semințe de brad de Avrig, cu o germinație de 64%.

Seminţele care sunt exportate de la Avrig provin de la brazi plantaţi în urmă cu 34 de ani şi care provin din Avrig şi de pe Valea Prahovei, de la Sinaia şi Azuga. Tot aici, în 1981 s-au plantat cinci hectare de larice, iar din 1996, câteva culturi comparative de molid autohton. Pădurile de stat din Ocolul Silvic Avrig sunt situate la altitudine cuprinse între 400 şi 1.870 de metri, potrivit Direcţiei Silvice Sibiu.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE