Viitorul agriculturii româneşti, în viziunea italienilor

Facebook
Twitter

Camera de Comerţ Italiană pentru România organizează mâine, 4 decembrie, conferinţa „Viitorul agriculturii româneşti – între instrumente comunitare şi financiare. Focus pe investiţiile necesare”.

Evenimentul, doreşte să atragă atenţia investitorilor italieni asupra potenţialului României în domeniul agricol. În introducerea conferinţei vor interveni domnul Dante Stein, consilier special al premierului Victor Ponta, E.S. Diego Brasioli, ambasadorul Italiei la Bucureşti şi domnul Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

În cadrul conferinţei vor lua cuvântul operatori de profil şi companii care cultivă sau vând în România input-uri, de la maşini până la seminţe. Vor fi analizate, de asemenea, aspecte fiscale, financiare, juridice şi legislative, referitoare cu precădere la înscrierea în cadastru a terenurilor, dar şi principalele iniţiative legislative din sectorul agricol.

Printre speakers se vor număra Raluca Daminescu (Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură), Piero Francisci (Iragri), Ileana Bratu (Fondul de Garantare a Creditului Rural), precum și reprezentanți ai companiilor care furnizează utilaje agricole și ai băncilor.

Evenimentul este adresat inclusiv companiilor agricole deja prezente în România având în vedere faptul că italienii sunt printre cei mai importanţi proprietari străini de teren din România, cu peste 300.000 de hectare deţinute.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE