Comisia Nana. De ce nu se prezintă la audieri italienii care i-au vândut terenul Ioanei Băsescu?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Comisia parlamentară de anchetă privind modul în care Ioana Băsescu a cumpărat terenurile din comuna Nana, judeţul Călăraşi, se confruntă cu absențe nemotivate de la audieri, după ce a trecut la anchetarea privaților.

Dacă funcționarii din cadrul primăriei Nana au venit repejor la audieri, privații se lasă așteptați. Reprezentanții firmei Berfige SRL nu s-au prezentat la audieri, motivând că nu vor să fie băgați în jocuri politice.

„Astăzi era programată la audieri firma italiană care reprezintă Berfige SRL. Staff-ul nostru a făcut citarea în mod corect. Au mers la adresa din sectorul 5 şi au dus invitaţia la audierile Comisiei. Nu ne-au furnizat niciun răspuns din partea administratorilor sau asociaţilor. Doar avocata companiei, cea care, de altfel, s-a ocupat şi de contractele de vânzare şi cumpărare, respectiv a terenurilor agricole din zona comunei Nana, judeţul Călăraşi, a transmis că această companie nu doreşte să fie implicată într-un astfel de subiect cu caracter politic”, a declarat senatoarea Gabriela Firea, la finalul şedinţei de astăzi a Comisiei, de la Palatul Parlamentului.

Firea a spus că nu i se pare corect, normal şi legal ceea ce se întâmplă.

„Nu mi se pare corect ceea ce se întâmplă, nu mi se pare normal şi legal. Comisiile parlamentare sunt înfiinţate pe baza Constituţiei României şi fiecare cetăţean sau fiecare companie, societate, trebuie să vină în faţa reprezentanţilor Parlamentului pentru a răspunde anumitor întrebări care fac lumină, care clarifică o situaţie incertă la nivelul opiniei publice”, a mai afirmat senatoarea.

În presa centrală au apărut informații conform cărora Traian Băsescu ar fi deținut terenurile din comuna Nana anterior datei la care s-a realizat tranzacția prin care Ioana Băsescu a cumpărat cele 290 de ha de la Nana de la firma Berfige SRL, deţinută de doi cetăţeni italieni cu domiciliul în Principatul Monaco, potrivit cotidianul.ro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE