Adrian Rădulescu, așteptat la audieri la Comisia Nana mâine

Facebook
Twitter

Fostul consilier prezidențial Adrian Vasilescu este așteptat la audieri la Comisia Nana mâine.

Preşedintele Comisiei, deputatul Eugen Nicolicea, spune că Adrian Vasilescu a fost convocat la Comisia Nana.

„I-am transmis că îl așteptăm mâine”, ne-a declarat deputatul Eugen Nicolicea. Potrivit acestuia, au fost adunate toate declaraţiile lui Adrian Rădulescu din presă şi practic acesta sa nu ar avea de clarificat decât o serie de neconcordanţe.

În legătură cu citarea sa la audieri la Comisia Nana, Adrian Rădulescu spune că invitația este ilegală, deoarece Constituţia nu permite unei comisii parlamentare să ancheteze o persoană fizică.

„Atât timp cât eu respect legile acestei ţări şi nimeni nu e mai presus de lege, nici Parlamentul nu e mai presus de lege. Această comisie a făcut o invitaţie ilegală, unei persoane fizice. Conform Constituţiei, articolul 111, comisiile parlamentare pot să ancheteze, să facă anchete pentru organismele subordonate, guvern, ministere, SRI şi aşa mai departe. Când discutăm despre persoane fizice, este interzis să facă această chestiune”, a spus Rădulescu, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Târgovişte săptămâna trecută.

Fostul consilier prezidenţial Adrian Rădulescu susţine că membrii comisiei Nana sunt interesaţi de răspunsuri la subiecte pe care el nu le cunoaşte, despre retrocedări sau subvenţii.

”Spuneau acolo: cum s-au retrocedat terenurile? De unde să ştiu eu? Doi, cum s-au luat subvenţiile? Păi am lucrat eu p-acolo vreodată, am fost la Direcţia Agricolă, undeva? Nu. Care au fost transferurile de teren de la stat la primărie? Habar nu aveam. Şi mai era o chestiune: cum s-au vândut terenurile în ultimii 23 de ani? Băi nene, ce am fost eu… dacă scriau mai departe, ultimul punct: să ne explicaţi cum aţi procedat în vederea cumpărării de teren către Ioana Băsescu, mă duceam, la lucrul ăsta am ce să vă spun. Deci asta e tot. De ce să mă duc? Să facă ei circ cu mine?!”, a mai spus Adrian Rădulescu.

Comisia parlamentară de anchetă denumită și „Comisia Nana” a fost înființată pentru a investiga modul în care fiica președintelui Traian Băsescu, Ioana Băsescu, a cumpărat terenul din Călărași.

Adrian Rădulescu, fost candidat în alegerile parlamentare pe unul dintre colegiile din Dâmbovița pentru Senat, este noul președinte al Organizației județene a Partidului Mișcarea Populară.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE