Adrian Rădulescu, adus cu mandat la audierile Comisiei Nana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fostul consilier prezidențial Adrian Rădulescu ar putea fi adus cu mandat la audierile Comisiei Nana, după ce nu s-a prezentat nici la audierile programate astăzi.

Adrian Rădulescu, care a fost până nu demult consilier prezidenţial și anterior secretar de stat în Ministerul Agriculturii, nu s-a prezentat nici ieri,nici azi la audierea din Comisia parlamentară de anchetă privind terenurile din comuna Nana, judeţul Călăraşi, cumpărate de fiica președintelui, Ioana Băsescu. Membrii Comisiei Nana îi pregătesc lui Adrian Rădulescu un mandat.

„Până acum, atât reprezentanţii unor instituţii, cât şi persoane fizice s-au prezentat la comisie şi este un lucru neplăcut şi surprinzător faptul că domnia sa (Adrian Rădulescu – n.r.) a refuzat. Îi vom face o nouă adresă, cu acele explicaţii care sunt cuprinse şi în comunicat. Reamintesc că dânsul a fost şi secretar de stat într-o perioadă supusă controlului comisiei, deci nu ca simplu cetăţean. Astăzi îi fac această adresă şi o trimit. După obiceiul nostru, trimitem şi prin poşta specială şi prin adresă cu confirmare de primire. Evident, încercăm şi o contactare telefonică. Pasul următor depinde de reacţia pe care o va avea”, a declarat deputatul PSD Eugen Nicolicea, preşedintele comisiei, la finalul şedinţei Comisiei Nana.

Deputatul a mai spus că Adrian Rădulescu nu se prezintă la audieri, un agent procedural îi va înmâna acestuia un mandat.

„Dacă nu vine, conform articolului 8, alineatul 4 din Hotărârea Camerelor reunite privind înfiinţarea Comisiei de anchetă, evident, acolo se scrie că procedura de invitare şi de prezentare a martorilor – dânsul este martor – se aplică în mod corespunzător. Aceasta înseamnă că este vorba de procedura din Codul de procedură civilă. Aplicarea corespunzătoare înseamnă că un agent procedural se va duce şi va înmâna un mandat în cazul în care nu va dori să se prezinte în mod direct”, a spus deputatul PSD.

Ieri, fostul consilier prezidențial Adrian Rădulescu a intrat în vizorul Gabrielei Firea.

„Adrian Rădulescu a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii și director de cabinet tot în Ministerul Agriculturii și cred că nu uită că în legea responsabilității ministeriale scrie că membrii cabinetului au obligația să se prezinte la comisiile parlamentare. Legea prevede amenzi, efecte și consecințe”, a precizat Firea.

Adrian Rădulescu  a fost secretar de stat în cadrul MADR din ianuarie 2010 până în septembrie 2011 şi director de cabinet din 2007 până la sfârşitul lui 2008. Din declarațiile secretarei Primăriei comunei Nana, Tudoriţa Nicolae, făcute în fața membrilor Comisiei Nana, reiese  că Adrian Rădulescu este cel care a depus la Registrul agricol documentele pentru terenul cumpărat de Ioana Băsescu.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE